Olav Mol zet gewoon door met Formule 1-carriere 

Het NENT-verhaal mag dan slecht afgelopen zijn voor de veteraan, maar Olav Mol laat zich niet uit het veld slagen. Als boegbeeld van Grand Prix Radio zal Mol ook in 2022 de races van commentaar blijven voorzien.

Olav Mol zet gewoon door met Formule 1-carriere 

Het nieuws dat nieuwe Formule 1 TV-rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT) geen stoeltje gereserveerd had voor Olav Mol sloeg woensdagvond in als een bom. Met de Viaplay-streamingsdienst wil het concern een nieuwe richting op gaan.

Na dertig jaar en meer dan 500 Grand Prix trouwe dienst voor verschillende netwerken komt er dan toch een einde aan de carriere van de 59-jarige veteraan. NENT vervangt Mol en pitreporter Jack Plooij namelijk met Eurosport-commentator Nelson Valkenburg en voormalig Formule Ford-kampioen Melroy Heemskerk, terwijl het studiowerk voor de rekening van NOS-dame Amber Brantsen zal komen. Ook voormalige Red Bull Racing-collega's Robert Doornbos en David Coulthard zouden in gesprek zijn met Viaplay.

Donderslag bij heldere hemel

Tegenover Grand Prix Radio reageerde Olav verbaasd op de aankondiging van het Scandinavische mediabedrijf. NENT heeft volgens Mol nooit de moeite gedaan om contact op te nemen: "Dit nieuws komt ook voor mij als een donderslag bij heldere hemel, want ik heb het ook uit de media moeten vernemen. Ik heb nooit met iemand van Viaplay gesproken, er is zelfs geen aanzet tot enig contact geweest.”

Door op de radio

Dat het werk op TV erop zit wil echter niet zeggen dat Mol zomaar met pensioen gaat. Via de kanalen van Grand Prix Radio gaat hij vanaf volgend jaar vrolijk verder, dit keer als radiocommentator. Je kunt dus prima de stream van Viaplay of F1 TV Pro ervoor gooien en alsnog genieten van de uitspraken van de bekendste F1-commentator van het land. Door de twee goed op elkaar af te stemmen zou het zelfs zomaar kunnen dat Olav en de TV-beelden perfect gelijk lopen.

Mol heeft vrede met de beslissing van NENT. Zo is de sport nu eenmaal: Het is in de sport niet vreemd dat de rechten soms overgaan naar een andere partij. En juist daarom hebben we voor Grand Prix Radio twee jaar geleden al de radiorechten vastgelegd.”

Onder de vlag van GPR is Olav van plan nog jaren door te gaan. De organisatie legde in 2019 al de rechten vast tot 2022 en is al druk aan het onderhandelen voor toekomstige contracten tot voorbij 2023. De stem van een van de grootste Nederlandse F1-persoonlijkheden (op de knul uit Limburg na dan) blijft voorlopig dus nog nauw aan de sport verbonden.

Formule 1
  • ProShots / Paul Roling