Chevrolet gooit 120 Corvettes in de shredder na tornado

Een pijnlijk moment voor de Amerikaanse autoliefhebber: drie weken geleden raakte een aantal C8's beschadigd door een tornado bij de fabriek. In plaats van de wagens te repareren heeft Chevrolet echter besloten de shredder aan te slingeren.

Chevrolet gooit 120 Corvettes in de shredder na tornado

Op de vroege morgen van 11 december werd het stadje Bowling Green, Kentucky opgeschrikt door een passerende tornado. De in de stad gelegen Corvette-fabriek werd daarbij zwaar getroffen. Door de extreme wind en een brand werden het dak en een ingang voor de werknemers zwaar beschadigd. Ten tijde van de storm stonden er 120 Corvette C8's op de assemblageband.

Terwijl de productie stopgezet werd om de schade aan het pand te repareren boog Chevrolet zich over de gehavende Corvettes. Van een aantal wagens was het meteen duidelijk er niets meer aan te redden was, maar een deel had met een beetje werk zo de deur uit gekund. De accountants van Chevrolet dachten daar echter anders over.

De shredder in

In plaats van nog meer tijd en moeite te steken in het oplappen van de beschadigde supercars besloot het management de C8's te recyclen. Dat lees je goed: ongeacht de schade gingen de Corvettes stuk voor stuk de shredder in. Zelfs als Chevy de moeite had willen doen waren de Corvettes ten dode opgeschreven: aangezien de auto's nog niet geregistreerd waren, was de verkoop aan particulieren sowieso uitgesloten.

LT-swap?

Of letterlijk alles aan de Corvettes gesloopt zal worden is niet duidelijk. Een batterij van meer dan honderd startklare LT V8-blokken moedwillig vernielen lijkt ons zelfs voor het cynische General Motors te wreed. Wellicht zullen de motoren hergebruikt worden bij het herstarten van de productie, of zullen ze terechtkomen in de bekende crate-engine pool. We zullen het misschien nooit weten.

Algemeen
  • Kornel J Werner via Facebook