Deze 'Corvette' heeft twee flinke motoren in de staart

Wat doe je als een LS-swap te saai wordt? Je gooit er gewoon twee in! Deze zwaar aangepaste Corvette bewijst dat het altijd gekker kan.

Deze 'Corvette' heeft twee flinke motoren in de staart

Gordon Tronson ken je misschien niet meteen van naam, maar kijkers van het Discovery Channel-programma Counting Cars zijn zeker bekend met zijn bizarre creaties. Gordon heeft namelijk een (ongezonde?) obsessie met het monteren van veel teveel motoren in zijn auto's. Bij Counting Cars kwam zijn Ford Model "Double Trouble" T hotrod uit 1927 met twee enorme V8-blokken en vier superchargers meerdere keren aan bod.

Double Trouble II?

Na Double Trouble, een Chevrolet Greenbrier busje met vier motoren en een quad V-twin Harley Davidson chopper heeft Gordon zich vergrepen aan een Corvette C5. Althans, de middensectie daarvan. De neus en vooral de staart werden hevig aangepast om van de oude 'Vette een exotische middenmotor supercar te maken. Achterin het nieuwe subframe liggen echter niet één, maar twee splinternieuwe Chevrolet LT4-motoren, bekend uit de C7 Z06, Camaro ZL1 en de recent gepresenteerde Cadillac CT5-V Blackwing.

De 6,2 liter LS-afgeleiden leveren dankzij een supercharger standaard al 650 pk. Zelfs als Gordon niets aan de blokken gedaan heeft is er dus een gecombineerd vermogen van maar liefst 1300 pk aanwezig. Het gecombineerde koppel is al helemaal duizelingwekkend: 1762 Nm. De motoren lijken via een systeem van tandwielen gesynchroniseerd te zijn met een achterin geplaatst versnellingsbak. Het doet een beetje denken aan de oude Cizeta V16T.

Twijfelachtige looks

Zoals we van Mr. Tronson gewend zijn is het geheel bijzonder mooi afgewerkt en duidelijk functioneel. Dat kunnen we echter niet zeggen van de buitenkant. De vreemde proporties, vierkante kont en koplampen van een eerste generatie Lexus IS maken de wagen geen schoonheid. Desondanks is het een indrukwekkend stukje techniek. Met zoveel gewicht op de achteras is de 'Corvette' echter vast geen makkelijke auto. Toch zouden we er graag een blokje mee om gaan om het ding aan de tand te voelen.

Cargasm
  • Amsoil Inc, Axis of Oversteer