Christian Horner kan fluiten naar Mercedes-rondleiding

De ludieke actie van de RBR-teambaas loopt helaas op niets uit. Horner kan de op een liefdadigheidsveiling gewonnen rondleiding in de Mercedes F1-fabriek helaas op zijn buik schrijven.

Christian Horner kan fluiten naar Mercedes-rondleiding

Helaas: de lollige stunt van Christian Horner is niet helemaal geslaagd. Afgelopen weekend was de 48-jarige namens Max Verstappen aanwezig om een prijs aan te nemen bij de Autosport Awards. Als onderdeel van de ceremonie werd later een liefdadigheidsveiling gehouden. Één van de items was een rondleiding door de fabriek van Mercedes F1 in Brackley. Het was de perfecte kans voor Christian om zijn rivalen even de ogen uit te steken.

Liefdadige lol

Met een winnend bod van 4.000 pond (€4746) wist Horner het toegangskaartje te bemachtigen. Het geld kwam op de rekening van het Grand Prix Trust, een organisatie die ex-F1 personeel ondersteunt wanneer zij door een medisch ongeval hun normale leven kwijtraken.

De ludieke actie werd met veel gelach ontvangen door de aanwezige gasten, maar het snode plannetje van het RBR-opperhoofd om een kijkje in de keuken van Toto te nemen gaat helaas niet door.

Kleine lettertjes

Helaas voor Horner werd het uitvoeren van zijn stunt verboden door de kleine lettertjes opgesteld door het gewiekste team van advocaten van Mercedes. Het is namelijk verboden voor leden van andere F1-teams om de rondleiding te volgen. Zo komt de grap van Horner niet verder dan een leuk PR-momentje. Een sportieve ontvangst met een kopje koffie en apfelstrüdel van Ome Toto zat er dus toch niet in.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool