Gamers opgelet! Formule 1 komt met wereldwijde lijn van simulator bars

In samenwerking met het Britse Kindred Concepts gaat de sport een simulator bar franchise neerzetten. Wereldwijd komen er minimaal 30 locaties.

Gamers opgelet! Formule 1 komt met wereldwijde lijn van simulator bars

De Formule 1 is veel meer dan twintig auto's die over de hele wereld racen. Onder de vleugels van Liberty Media is de sport toegankelijker en commerciëler dan ooit, en dat biedt kansen. Om het merk Formule 1 naast alle merchandising nog iets verder uit te melken komt de organisatie met een lijn van officiële simulator bars.

Het concept is een idee van de Britse ondernemer Adam Breeden, de man achter succesvolle franchises Bounce (ping pong), All Star Lanes (bowling), Flight Club (darts), Puttshack (minigolf), en Hijingo (interactieve bingo). Met zijn nieuwe bedrijf Kindred Concepts wil Breeden hetzelfde concept toe gaan passen op de Formule 1.

60 sims

De formule van Meeden is in essentie de combinatie van een speelhal met een bar en restaurant. In het One New Change winkelcentrum in hartje Londen werkt hij al aan de eerste F1-variant. In samenwerking met Motorsport Games Studio 397 ontwikkelt Kindred Concepts 60 speciaal geprepareerde simulators voor de zaak. De rigs zullen allemaal gaan draaien op Studio 397's populaire racesim rFactor 2. De officiële F1 2021-game en de aankomende opvolger zijn kennelijk niet goed genoeg voor de F1.

Volgens het persbericht zullen de sims meerdere spelmodes aanbieden, waarbij gasten individueel, in teams of met het hele gebouw het virtuele asfalt op kunnen. Uiteraard zullen er verschillende niveaus beschikbaar zijn zodat F1 fans van alle leeftijden - en Nikita Mazepin - ook lol kunnen hebben. Ook als je er helemaal niks van bakt. Op Grand Prix weekenden zullen er bovendien speciale evenementen georganiseerd worden.

30 locaties

Met de aankoop van een significant aandeel in Kindred Concepts heeft de Formule 1 een duidelijk signaal afgegeven: de organisatie heeft grootse plannen met het sim-bar-restaurant concept. De F1 en Kindred willen de komende vijf jaar nog eens 30 locaties wereldwijd neer gaan zetten.

Welke landen dat zullen zijn is nog niet bekend, maar gezien de reputatie van het fanatieke Oranje Legioen lijkt het ons sterk dat Nederland overgeslagen wordt. Wanneer de formule aanslaat zullen er ongetwijfeld nog veel meer locaties volgen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Puttshack, Bounce, All Star Lanes, Hijingo, Flight Club, Mercedes-AMG Petronas F1 Team,