Vader en zoon bouwen gave simulator om lockdown door te komen

Om de verveling tegen te gaan hebben de Haerlings een oude Seat Ibiza omgebouwd tot een vette sim rig.

Vader en zoon bouwen gave simulator om lockdown door te komen

Wat doe je als een oude afgetrapte Ibiza hebt, maar naar buiten gaan geen optie meer is? Juist, je pakt je decoupeerzaag en je gaat aan de slag. Tenminste, dat is hoe Linus en zijn vader Cliff uit het Belgische Aante het aanpakten. Linus wilde altijd al een mooi aangeklede race simulator hebben. De Seat leek daarvoor de ideale basis.

Alles werkt

De felgele sjonnie-TDI uit 2000 met booskijkers en Nankang-stickers werd vakkundig gestript en uiteindelijk zelfs gehalveerd. Wat er overbleef van de kas werd tegen Linus' slaapkamermuur gezet. Het dashboard werd ook hergebruikt, maar er zat een hoop werk in om de tellers weer werkend te krijgen.

Cliff is echter handig met computers en sloot een Arduino Uno microcontroller board aan op de tellerbak. Een vergelijkbare Raspberry Pi bestuurt de andere displays in het dashboard. De tellers en displays reageren dus precies op wat er in de game gebeurt. Het stuur van de Ibiza kon helaas niet mee en is vervangen door een Thrustmaster T500 RS.

Het dash is volledig functioneel.

De bouw

In een korte video leggen de Haerlings uit hoe ze op het idee gekomen zijn en hoe de bouw van de simulator in zijn werk ging.

Testrit

Linus laat ons even zien hoe de sim werkt met een driftsessie in Assetto Corsa.

Algemeen
  • The Haerlings