Aeromaster Rally Raid buggy is Formule 1 voor de woestijn

Geïnspireerd door de snelste circuitracers ter wereld heeft Aeromaster de ultieme rally raid buggy neergezet. De V8-buggy moet de F1 naar de woestijn brengen.

Aeromaster Rally Raid buggy is Formule 1 voor de woestijn

Als zelfverklaarde top van de autosport heeft de Formule 1 een prominente voorbeeldpositie. De sport is al decennia een technisch laboratorium waar de meest innovatieve ontwerpen het - binnen de reglementen - met elkaar uitvechten om de titel. Voor opkomende ingenieurs zijn de razendsnelle single seaters een haast onuitputtelijke bron van inspiratie.

De mannen achter Aeromaster Sports Cars zijn hierop geen uitzondering. Het in het Bulgaarse Sofia gevestigde bedrijfje concentreert zich vooral op de bouw van kitcars, met een eigen interpretatie van de Le Mans-winnende Bentley Speed 8 Le Mans als kopstuk.

Unieke buggy

Met de Rally Raid kijkt Aeromaster verder dan buizenframe replica's. De creatie van de Dakar-machine is volgens het bedrijf een jarenlange droom die uitkomt. Aeromaster wil echter niet zomaar een offroad buggy bouwen, maar een 'Rally Raid buggy met een uniek design dat de auto prachtig maakt en totaal anders dan de anderen.' Om dat doel te bereiken haalde de ontwerper inspiratie bij de Formule 1.

Monocoque

Door de afgestompte neus, vierkante luchtinlaten naast de koplampen, vloeiende sidepods en enorme luchthapper bovenaan lijkt de buggy inderdaad een soort aangepaste F1-monocoque te hebben. Door de ronde cockpit doet de auto echter ook denken aan de brute H1 Unlimited hydroplane raceboten. Aeromaster noemt daarbij nog de Dakar buggies van legende Jean-Louis Schlesser en de lichte buggies uit de Baja 1000 rally als inspiratiebronnen.

V8-power

Gedetailleerde specificaties heeft Aeromaster helaas niet voor ons. Wat ze ons wel kunnen vertellen is dat de buggy dezelfde 4,2 liter Audi V8 meekrijgt die in de LMP-replica te vinden is. In plaats van een Renault UN-1 versnellingsbak (bekend uit de Renault 25 én Lotus Esprit) heeft de buggy een handgeschakelde zesbak, waarschijnlijk van Porsche. Zelfs zonder aanpassingen betekent dat 340 tot 450 pk, afhankelijk van de specifieke motor. Meer dan genoeg om flinke lol mee te hebben dus.

De Aeromaster buggy is nog volop in ontwikkeling. Wanneer de wagen op de markt komt en hoeveel hij zal kosten is nog niet bekend.

Cargasm
  • Aeromaster