Je suis Max: Franse TV komt met Verstappen-documentaire

Het leven en het succes van Max Verstappen trekt wereldwijde aandacht. Canal+ zal binnenkort met een ongetwijfeld zeer Franse twist het leven van de regerend wereldkampioen gaan ontleden.

Je suis Max: Franse TV komt met Verstappen-documentaire

Het afgelopen seizoen was Max Verstappen dé smaakmaker in de Formule 1. De Nederlandse Belg wist voor het eerst in jaren een serieuze bedreiging te vormen voor het oppermachtige Mercedes en Sir Lewis Hamilton. Na een bittere strijd pakte hij in Abu Dhabi met een gezonde dosis geluk en een opportunistisch inhaalactie zijn eerste wereldtitel.

Diepgaande docu

Dat succes is wereldwijd uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Om een graantje mee te pikken van de Max-mania heeft de Franse TV-zender Canal+ een uitgebreide documentaire gemaakt over de kersverse wereldkampioen.

De film is niet zomaar een compilatie met wat inventief Frans commentaar: de crew van Canal+ deed het nodige onderzoek en bezocht daarvoor zelfs de oude basisschool van Max in het Belgische Maaseik.

De film krijgt de fantasierijke titel Verstappen: Né pour le gagner (Verstappen: Geboren om te winnen) mee. Op 12 maart is de docu exclusief te bewonderen op Canal+, uiteraard alleen in het Frans. Als een omelette du fromage bestellen al een hele opgave voor je is kun je de film dus beter overslaan, maar voor de gemiddelde Francofiel is het een mooie bonus.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool