Hamilton: 'Ik had het moeilijk, maar wilde niet stoppen'

Ondanks twee maanden radiostilte op social media, het negeren van de FIA en wilde mediaspeculatie stond Hamilton vandaag gewoon naast de F1 W13. Tijdens de presentatie van de Silberpfeil deed Sir Lewis een boekje open over de periode na Abu Dhabi.

Hamilton: 'Ik had het moeilijk, maar wilde niet stoppen'

Na de controversiële Grand Prix van Abu Dhabi kwam er een eindeloze stroom speculatie op gang. Vanwege zijn verloren titel zou Sir Lewis Hamilton volgens de media zo gekwetst en gedesillusioneerd zijn dat hij 2022 liever huilend door zou brengen op één van zijn jachten, in plaats van dat hij wederom de strijd aan zou gaan met Max Verstappen.

Het ene na de andere artikel probeerde de gedachtengang van de zevenvoudig wereldkampioen te ontleden, maar vanmorgen stond Lewis gewoon weer fris naast nieuwe teamgenoot George Russell bij de onthulling van de nieuwe Mercedes.

Opnieuw aanvallen

Voordat de wagen in beeld gebracht werd deed het team eerst even de grootst mogelijke moeite om de boodschap van diversiteit, inclusiviteit en gelijkheid door te drammen. Pas na 42 minuten van gekunstelde motiverende speeches aan het adres van diverse Mercedes junioren werd eindelijk het doek van de wagen getrokken.

Tijdens de presentatie deed Hamilton eindelijk een boekje open over zijn gedachtengang na het fiasco van Abu Dhabi:

"Ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen. Maar het was een moeilijke tijd voor me en ik moest echt een stap terug doen. Het was een tijd waarin ik me moest focussen op in het heden leven. Ik had mijn familie rond me om geweldige momenten te creëren. Uiteindelijke kwam ik op een punt waar ik besloot dat ik weer zou gaan aanvallen in het nieuwe seizoen."

I love what I do

Veel meer dan een kleine pauze had Hamilton naar eigen zeggen dus nooit gepland. Zijn afwezigheid bij persconferenties, op social media en het FIA-gala en het negeren van de nieuwe FIA-president hoorden kennelijk bij dat plan.

De 37-jarige Brit gaf bovendien aan dat hij nog altijd veel teveel plezier in zijn werk heeft om permanent andere dingen te gaan doen, zoals rappen, modeshows geven of de politiek in:

"Ik hou van wat ik doe en het is zo'n privilege om te werken met deze grote groep mensen. Je voelt je echt onderdeel van een team en een familie, allemaal werkend richting dat gemeenschappelijke doel. Er is geen enkel gevoel zoals dat."

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team