F1-freaks opgelet! Netflix organiseert nationaal F1-examen met Robert Doornbos en Shelly Sterk

Weet jij echt alles van de F1? Dan kun je je opgeven voor het Netflix Drive To Survive nationale F1-examen. Na een online voorronde gaat het echte werk van start op het circuit van Zandvoort. De winnaar krijgt zelfs de kans om in een heuse RP1 single seater te stappen.

F1-freaks opgelet! Netflix organiseert nationaal F1-examen met Robert Doornbos

Vanwege het razende succes van ene M. Verstappen is de Formule 1 in Nederland populairder dan ooit. Het nagelbijtend spannende seizoen van 2021 zit voor vele fans nog vers in het geheugen.

Voor Netflix is het dus een uitgelezen kans om de release van het vierde seizoen van de docudramaserie Drive To Survive kracht bij te zetten. Daarin wordt het verhaal van 2021 op een sensationele manier nogmaals verteld. Met een groots opgezet nationaal F1-examen gaat Netflix op zoek naar de ultieme Nederlandse F1-fan.

F1-ervaring

Het examen staat open voor iedereen met een geldig autorijbewijs. Via een online voorronde wordt een selectie gemaakt van geschikte kandidaten. Ben jij goed genoeg? Dan wordt je uitgenodigd en kun je op donderdag 10 maart aan een exclusieve F1-ervaring meedoen.

Onder begeleiding van ex-F1 coureur Robert Doornbos en presentatrice/F1-fan Shelly Sterk doe je onder andere een pitstop training, een trackwalk over Circuit Zandvoort en neem je het tegen elkaar op in de simulator.

Het examen

Na de activiteiten is het tijd voor het Nationale F1-Examen. Hierbij wordt je kennis van alle ins en outs van de Formule 1 op de proef gesteld. De beste zeven deelnemers zullen uiteindelijk uitgeroepen worden tot de winnaars van het examen.

Voor hen is er nog een toffe prijs: een potje sturen in de Formule RP1 single seater van Bleekemolen's RacePlanet.

Deelnemen

Inschrijven voor de voorrondes van het examen kun je doen via f1examen.nl. Op maandag 7 maart klokslag twaalf uur 's nachts sluit de procedure. Ben je door de voorrondes? Dan krijg je vanzelf bericht over je deelname.

Je moet er echter wel even voor vrij nemen: de examendag begint op 13:00 en eindigt om 20:00. Tijdens de activiteiten én het examen mag je naar hartelust foto's en video's maken en deze delen op social media. Uiteraard is deelname aan het Nationale F1 Examen helemaal gratis. Heb jij de kennis en de tijd? Geef je dan snel op en knal door de voorrondes.

Formule 1
  • Netflix, Red Bull Content Pool