Goedkoop tankstation voor de rechter gesleept door concurrenten

Een tankstation dat opvallend lage prijzen voerde is aangeklaagd door de concurrentie. Volgens de duurdere pompen is de koopjesknaller oneerlijk en illegaal bezig.

Goedkoop tankstation voor de rechter gesleept door concurrenten

Goedkope brandstof is op dit moment mee gewild dan een gemiddelde lading goud. Wereldwijd bereiken brandstofprijzen recordbedragen. Goed verdienen voor pomphouders dus. Maar je kunt het nog beter doen door de prijzen even naar beneden bij te stellen. Als goedkoopste tankstation in de buurt heb je immers altijd de pompen bezet.

Koopjesjacht wordt heksenjacht

Het Woodman's Market station in het Amerikaanse Waukesha, Wisconsin besloot precies die strategie te gebruiken. In plaats van de gemiddelde prijs van $3.93 per gallon (94 eurocent per liter) houdt Woodman's een prijs van slechts $3.59 per gallon (86 cent per liter) aan.

De prijzen zijn voor Nederlandse begrippen een lachertje, maar in de States is het toch echt een absoluut record. De korting is dus meer dan welkom als je met je V8 gigant weer eens naar de pomp moet.

De korting leidde echter tot grote onvrede van de omliggende concurrenten. De houders van de nabijgelegen BP en Shell stations waren zelfs zo verontwaardigd dat ze de goedkope pomp voor de rechter gesleept hebben, zo meldt Newsweek.

Oneerlijke prijzen

De rechtszaak is echter niet zomaar uit woede en jaloezie. De duurdere tankstations beroepen zich namelijk op een lokale wet. De Unfair Sales Act ziet erop toe dat grote concerns met enorme reservers hun prijzen niet onrealistisch laag kunnen zetten om kleinere bedrijven buiten spel te zetten.

Volgens Woodman's is daar echter geen sprake van. Zij hadden de lage prijs juist ingesteld om te kunnen concurreren met groothandel Costco, die nóg lagere prijzen voert.

Het laatste woord is dus duidelijk nog niet gezegd in de zaak, die nog altijd loopt. Gezien de Amerikaanse lust voor het voeren van nodeloze rechtszaken zal het waarschijnlijk ook niet de laatste zijn.

Nieuws
  • iStock