Golf 4 1.6 blijkt prima GTA-tank, schakelt vijf politiewagens uit

Een Duitse crimineel bewees dat je niet moeilijk hoeft te doen bij je keuze voor een vluchtauto. Een Golf 4 1.6 van 500 euro is een prima GTA-tank.

Golf 4 1.6 blijkt prima GTA-tank, schakelt vijf politiewagens uit

Als je aan vluchtauto's denkt kom je al snel op ruime, razendsnelle vierwielaangedreven Audi's en andere aanverwante artikelen. Het hoeft echter helemaal niet zo ingewikkeld en kostbaar te zijn. Een verdachte bestuurder in het Duitse Nordhrein-Westfalen had immers niet meer nodig dan en oude Golf om het de politie flink lastig te maken.

GevechtsGolf

De grijze VW trok de aandacht van de politie nadat opgemerkt werd dat de auto met valse platen rondreed. De platen waren namelijk gemarkeerd met een 'E', bedoeld voor elektrische voertuigen. Na een stopteken ging de bestuurder er echter meteen vandoor.

De Golf scheurde 35 kilometer over B-wegen langs de plaatsen Ahlen, Neubeckum, Ennigerloh en Oelde, voordat hij de snelweg op draaide.Bij het verlaten van de snelweg raakte de oude hatchback slaags met zijn achtervolgers. De 40-jarige Golf-rijder wist vijf politiewagens uit te schakelen voordat hij zelf van de weg raakte en uiteindelijk ingerekend werd.

De brokkenpiloot liet een ravage achter en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Een van de achtervolgende agenten raakte ook lichtgewond. Bij het doorzoeken van de gehavende Golf werd onder andere een vuurwapen aangetroffen. De precieze toedracht achter het GTA-achtige incident wordt nog onderzocht.

Algemeen
  • Volkswagen, VN24
  • VN24