Horner: 'Honda heeft problemen met benzineslang opgelost' 

Red Bull's opperhoofd vertrouwt erop dat beide auto's in Imola aan de finish zullen komen. Het probleem met de benzineslang dat Max Verstappen een tweede plek kostte in Australië is door Honda definitief opgelost.

Horner: 'Honda heeft problemen met benzineslang opgelost' 

Als we het hebben over pure snelheid staat 2022 in het teken van de strijd tussen Ferrari en Red Bull. De energiedrankjesfabrikant blijft in de openingsfase van het kampioenschap ver achter vanwege gebrekkige betrouwbaarheid.

Uit zes starts zijn de Red Bulls slechts drie keer aan de finish gekomen. nadat alles koek en ei leek in Saoedi Arabië sloeg Max Verstappen's vurige uitvaller in Australië in als een bom. Red Bull en motorpartner Honda hadden duidelijk nog meer dan genoeg werk te doen.

Probleem gevonden en opgelost

Tegenover de de commentatoren van Sky Sports F1 wist RBR-chef Christian Horner tijdens de eerste vrije training te vertellen dat het probleem van Melbourne inmiddels bekend is. Bovendien hebben de knappe koppen van Honda's faciliteit in Japan al een oplossing gevonden:

"We hebben samengewerkt met onze collega's bij HRC in Japan, en ze hebben het issue gevonden en ze hebben het opgelost. En ik denk dat we een oplossing hebben voor dit weekend [in Imola]. Het was gewoon erg, erg ongelukkig, een onderdeel dat tienduizenden kilometers heeft gedaan zonder ooit een probleem te hebben ging helaas op precies het verkeerde moment kapot in Australië."

Porpoising

Eerder werd door rijdersmanager Helmut Marko gesuggereerd dat de gebroken brandstofleiding iets te maken had met porpoising. Na verder onderzoek is echter gebleken dat dit geen factor was. De RB18 heeft immers opvallend weinig last van het fenomeen:

"Nee, ik denk het niet. Verder onderzoek heeft aangetoond dat het iets anders was. Gewoon een probleem met een component van de brandstofleiding. De HRC jongens hebben er zeer nauwgezet naar gekeken en ze hebben een oplossing."

Gat dichten

Nu het probleem aangepakt is heeft Horner er vertrouwen in dat zijn team het gat met Ferrari kan beginnen te dichten. Het is cruciaal om maximale punten te scoren om de aansluiting in het kampioenschap niet voorgoed te verliezen:

"Het is een belangrijk weekend voor ons. Ik bedoel, er zijn een hoop punten beschikbaar dit weekend en we willen er zeker van zijn dat we er zijn om er maximaal gebruik van te maken. We kunnen het ons niet veroorloven dat het gat naar Ferrari wederom groeit, dus we moeten het gat beginnen te dichten in plaats van dat het groeit."

Tijdens de eerste vrije training bleven beide Bulls inderdaad heel. Op een natte baan konden zowel Verstappen als Perez echter geen vuist maken tegenover de Ferrari's. Max was slechts derde op 1.4 seconden van Leclerc, terwijl Checo zelfs achter de Haas-machines van Kevin Magnussen en Mick Schumacher terechtkwam op P6.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool