Verstappen hekelt betrouwbaarheid Red Bull: 'Onder normale omstandigheden hadden we op pole gestaan'

Tijdens de laatste sessie van de kwalificatie in Miami viel het voor Max Verstappen allemaal in het synthetische water. Volgens Max had hij zonder de grote problemen op de vrijdag overtyighend op pole gestaan.

Verstappen hekelt betrouwbaarheid Red Bull: 'Onder normale omstandigheden hadden we op pole gestaan'

Tijdens de kwalificatie voor de eerste Grand Prix van Miami leek Max Verstappen een goede kanshebber te zijn voor de pole, maar tijdens zijn laatste run in Q3 gooide hij het weg met een overstuurmomentje in bocht 5. Door het slippertje konden de Ferrari's van Charles Leclerc en Carlos Sainz er uiteindelijk met de buit vandoor gaan.

Clean weekend

Red Bull leek de hele sessie een klein voordeel te hebben te opzichte van de Scuderia, maar die potentie kon het team uiteindelijk niet benutten. Voor de microfoon van F1's Lawrence Barretto gaf Verstappen aan dat pole wel degelijk mogelijk was geweest zonder alle problemen op de vrijdag:

"Ik denk het meer is dat als we een clean weekend gehad hadden, we op pole zouden staan. We kunnen het ons niet veroorloven om op een nieuwe baan zoals deze een weekend te hebben zoals wij hadden."

"Om maar vier of vijf ronden te doen op een vrijdag - we kunnen het wel gaan goedpraten - maar het was gewoon extreem pijnlijk. Maar over het algemeen, om dan derde te zijn in de kwalificatie, is nog steeds een goed resultaat."

Long runs

Op de vraag wat hij na de slechte voorbereiding van de race verwachtte had Verstappen geen duidelijk antwoord. Op het smalle semi-stratencircuit van Miami zal inhalen een uitdaging worden. Max hoopt daarom op een bandenvoordeel voor Red Bull:

"Vanmorgen deed ik een long run. Het gaat moeilijk worden, want de banden worden echt heel erg heet. Ik hoop dat dat in ons voordeel zal werken. Maar we zullen zien."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool