Max Verstappen in grote problemen tijdens vrije trainingen Miami

Het rommelt enorm bij Red Bull tijdens de eerste dag van het Miami Grand Prix weekend. Na aanhoudende koelingsproblemen in FP1 kon Max Verstappen geen enkele ronde afmaken in de tweede sessie. Met soortgelijke problemen voor Sergio Perez is drama compleet bij het team.

Max Verstappen in grote problemen tijdens vrije trainingen Miami

Na een dominante 1-2 op Imola leek het weer allemaal koek en ei te zijn voor Red Bull Racing. De betrouwbaarheidsproblemen rond het brandstofsysteem leken eindelijk opgelost te zijn, en een verse update zorgde voor een duidelijk snelheidsvoordeel ten opzichte van Ferrari. Twee weken later is de situatie in Miami echter compleet anders.

Koelingsproblemen

Tijdens de eerste vrije training konden zowel Max Verstappen als Sergio Perez niet meer dan vijf ronden afleggen voordat ze weer terug moesten naar de pits. Het leek te gaan om een koelingsprobleem.

Voor de regerend wereldkampioen eindigde de sessie zelfs in de garage, waar uiteindelijk besloten werd de versnellingsbak te wisselen. Ondanks de problemen bleken de Bulls snel genoeg: Verstappen en Perez eindigden de sessie als derde en vierde, vlak achter de Ferrari's.

Hydraulische issues

Tegen de tijd dat het licht op groen ging voor de tweede vrije training was de wagen van Max nog altijd niet klaar. De monteurs werkten haastig door aan de RB18 en werden uiteindelijk iets geholpen door de crash van Carlos Sainz.

Toen Verstappen eindelijk de baan op kon viel de sessie echter alsnog in het water. Max klaagde vrijwel meteen over een gebrek aan stuurbekrachtiging, waardoor hij veel van de bochten niet met de gebruikelijke snelheid kon halen. Tijdens zijn extreem langzame outlap reed hij Lance Stroll en Fernando Alonso onbedoeld enorm in de weg.

Net toen de Nederlander zijne excuses aanbood met een opgestoken hand naar Alonso begon zijn wagen flink te roken. Aan het einde van de ronde begon de rechter achterrem zelfs even te branden.

NO TIME

Verstappen moest noodgedwongen de garage weer in, waar hij de rest van de sessie bleef. De monteurs werkten aan zowel de voor- als achterzijde van de RB18, waarbij vooral gekeken leek te worden naar de diverse hydraulische systemen.

Wellicht was die versnellingsbakwissel toch iets te haastig gegaan. Verstappen kon uiteindelijk geen enkele ronde op volle snelheid rijden.

Terwijl er nog druk gesleuteld werd aan de wagen van Verstappen werd er ook nog eens gewerkt met een lijmpistool bij Sergio Perez. Het aerodynamische omhulsel van de rechter voorwielophanging was blijkbaar losgeraakt. Bovendien kon Checo ook in de tweede sessie geen long runs doen.

Met een minimaal aantal rondes op een volledig nieuwe baan heeft Red Bull tijdens de laatste vrije training een hoop werk te verzetten. Perez eindigde de sessie als derde, achter Charles Leclerc en de verrassend snelle George Russell.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool