Pech voor Perez: 'We verloren zeven seconden in twee ronden' 

Het ging in Miami niet zonder slag of stoot voor Sergio Perez. De Mexicaan moest midden in de race zijn jacht op de Ferrari van Carlos Sainz noodgewongen staken door een verlies aan vermogen.

Pech voor Perez: 'We verloren zeven seconden in twee ronden' 

Het Miami GP-weekend van Red Bull begon al met grote problemen, maar tijdens de race leek het drama compleet te worden voor Sergio Perez. De Mexicaan zat vastgeplakt aan de staart van de tweede Ferrari van Carlos Sainz, tot op ronde 20 een paniekerige woordenwisseling volgde met zijn team.

Checo was ervan overtuigd dat hij vermogen aan het verliezen was, terwijl zijn engineer bleef volhouden dat alles er prima uitzag op de data. Na een verhitte discussie kreeg Perez duidelijk gelijk: binnen twee ronden verloor hij meer dan zeven seconden op Sainz. Even later was de RBPT-Honda power unit echter weer bij de les.

Zwakke race

Met een paar input op het stuurwiel en een andere motorsetting was het probleem schijnbaar weer opgelost. Maar wat was er nu eigenlijk mis? Volgens Checo was het te wijten aan een kapotte sensor, zo verklaarde hij tegenover RaceFans:

"Ik denk dat het een sensorprobleem was, dat we hadden. [De auto] werkte goed maar toen we het sensorprobleem hadden verloren we ongeveer zeven seconden in twee ronden. En toen was het gewoon een zwakke race."

Dicht bij opgeven

Red Bull opperhoofd Christian Horner bevestigde de lezing van zijn rijder, maar voegde er aan toe dat het probleem veel serieuzer was dan het leek. Checo had op een bepaald moment bijna moeten opgeven, aangezien de sensor in kwestie op één van de cylinders zat:

"Hij zat heel dicht bij opgeven op een bepaald moment. Hij had een probleem met een sensor op één van de cylinders. Dus hij verloor een hoop tijd op de baan. De jongens wisten de sensoren om te zetten en hij had ongeveer 20 kilowatt (27 pk) minder vermogen als resultaat daarvan."

P2 had gekund

Het verminderde vermogen was bovendien de oorzaak van Sergio's onvermogen om Carlos Sainz te pakken na de herstart. De teruggedraaide V6 zorgde ervoor dat hij geen gebruik kon maken van zijn nieuwe banden om de Ferrari te verschalken. Gezien het snelheidsvoordeel van teamgenoot Verstappen meende Horner dat Perez zelfs de tweede plek had kunnen pakken:

"Zelfs met het voordeel van de nieuwe banden, was [Sergio] waarschijnlijk een halve seconde verwijderd van waartoe de auto in staat was wat betreft rechtuitsnelheid. Ik denk dat hij zonder dat probleem waarschijnlijk zelfs P2 had gehad vandaag. Het is iets waar we nauw mee mee aan samenwerken met Honda Racing Corporation om het te leren begrijpen en er zeker van te zijn dat het in de toekomst niet opnieuw gebeurt."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool