Smakelijke JDM-collectie van exotische plantjeshandelaar te veil

En illegale kruidenier inn de VS gebruikte zijn inkomsten om een hele fijne collectie op te bouwen. Met dank aan een oplettende verkeersagent kunnen de JDM en M-pareltjes van jou zijn.

Smakelijke JDM-collectie van exotische plantjeshandelaar te veil

Sommige auto's zijn zo gaaf dat je er vreemde dingen voor zou doen om ze te kunnen kopen. De vierde generatie van de Toyota Supra valt voor veel petrolheads in die categorie. Vanwege de F&F-films en de driftscene is het model echter onbetaalbaar geworden.

Een Amerikaanse JDM-fanaat besloot daarom zijn droom te financieren op een minder dan legale manier: een enorme wietplantage. Zo wist hij uiteindelijk genoeg budget op maar liefst dertien JZA80's!

Goudmijn

De selectie beslaat vrijwel alle kleuren van de regenboog en bijna alle uitvoeringen. Zo is zelfs er een enkele natuurlijk ademende 2JZ aanwezig, zijn er vijf twin turbo's met de viertraps automaat en maar liefst zeven exemplaren van de begeerlijke handgeschakelde twin turbo.

De wagens zijn over het algemeen origineel gehouden, met de uitzondering van een setje wielen hier en daar. Aangezien een originele twin turbo makkelijk richting de twee ton gaat is de Supra-collectie een ware goudmijn.

Meer dan Japans

Onze kruideniersvriend was echter niet eenkennig. Naast de Supra's schafte hij twee Nissan 350Z's, twee Honda S2000's, een Mitsubishi Lancer Evo 8 en 9 en een Acura Integra Type R aan. Vier E46 M3 Coupe's, een Cabriolet, een E92 M3 Lime Rock Park Edition en een M4 bewijzen bovendien dat de liefde niet alleen richting Japans spul ging.

Nummer 13

Dertien Supra's bleek echter een ongeluksgetal: de dealer werd in 2020 met 60 kilo groenvoer in de kofferbak gepakt tijdens een routine verkeersaanhouding. Na een huiszoeking kwamen daar nog wat kilo's bij, plus een lading illegale wapens en maar liefst vier miljoen dollar in contant geld.

De verdachte wist op borgtocht vrij te komen, maar verscheen nooit voor de rechter. Een paar maanden na zijn aanhouding werd hij dood aangetroffen in een verlaten pand.

Heb je geen sympathie voor de beste man, dan kun je vrolijk meebieden bij Paine Auctioneers. Je zult net als de vorige eigenaar echter hele diepe zakken moeten hebben: de zeven handgeschakelde Supra's staan uiteraard alweer boven de 100.000 dollar. Het hoogste bod is zelfs een forse 170.000. Voor een automaat betaal je ongeveer de helft, maar als je een echt koopje wil ga je voor de zwarte 350Z met z'n 'unieke' Aston Martin-achtige bodykit.

Cargasm
  • Paine Auctioneers