Verkoper rijdt dure Integra Type R in puin vlak na veiling

Een laatste ritje in zijn sportieve Japanner kwam voor een verkoper in Amerika bijzonder duur uit. Door een crash boorde de man zich meer dan een halve ton in dollars door de neus.

Verkoper rijdt dure Integra Type R in puin vlak na veiling

Youngtimers worden de laatste tijd steeds populairder en dus ook duurder. Dat heeft een goede reden: auto's uit de jaren '90 zijn de laatste die nog een relatief pure, rauwe rij-ervaring kunnen geven.

Je hebt geen last van de ingewikkelde veiligheidssystemen, geknepen downsize motoren en het relatief hoge gewicht van een moderne auto. Tegelijkertijd zit je vaak nog niet met de onbetrouwbaarheid en lastige onderdelenvoorziening van een echte klassieker.

Integra Type R

Een van de beste voorbeelden van deze trend is de Honda Integra Type R. De guitige sportcoupe geldt nog steeds als een van de best sturende voorwielaangedreven auto's aller tijden.

Daarbij is het krijsende 1,8 liter VTEC viercilinder een legende. Omdat er met dit type auto vaak niet al te zuinig omgegaan werd zijn nette exemplaren van de Integra een zeldzaamheid geworden.

Acura

Vooral in de States zijn de auto's erg geliefd en gewild. Van de Amerikaanse Acura-versie zijn er dan ook slechts 3823 geproduceerd. Dat heeft een voorspelbaar effect op de prijzen: gemiddeld gaat een Type R voor niet minder dan $29.397 van de hand. Dat is omgerekend bijna €25.000 voor een oude Honda.

Een gebruiker van veilingsite Bring a Trailer had echter flink meer geld over voor een net exemplaar uit 1998. swind74 telde maar liefst $51.000 (€42.794) neer voor de spierwitte Type R. De auto was jeugdsentiment voor de koper: zijn eerste auto in high school was precies hetzelfde model.

Laatste rit

Helaas kon de gelukkige koper niet genieten van zijn nieuwe aanwinst. Kort na de veiling werd op Instagram een foto gepost van een vergelijkbare wagen met een nogal kromme neus. Het zou gaan om dezelfde Integra die swind74 net gekocht had.

De verkoper zou een laatste ritje met de Acura gemaakt hebben en betrokken zijn geraakt bij een ongeval. De Integra raakte bij de botsing flink beschadigd aan de neus en staart. De bestuurder bleek gelukkig ongedeerd.

Teleurgesteld

Bring a Trailer en swind74 bevestigden later dat het inderdaad om dezelfde auto ging. De veilingsite heeft alle kosten die de koper gemaakt heeft teruggestort. De koper was vooral teleurgesteld: "[De verkoper[ is met de auto gaan rijden en heeft hem vernield vannacht. Het lijkt erop dat niemand hem krijgt."

Algemeen
  • Bring a Trailer