Verrassing: Lewis Hamilton rijdt gewoon in Canada

Het PR-spelletje van Toto Wolff is alweer uitgespeeld. Op social media laat Sir Lewis weten geen serieuze last van zijn rug te hebben na de wilde rit op de straten van Baku. Zoals verwacht staat hij ook in Montreal gewoon weer aan de start.

Verrassing: Lewis Hamilton rijdt gewoon in Canada

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Lewis Hamilton zal zowaar starten bij de Grand Prix van Canada dit weekend. Het nieuws komt slechts een dag nadat Mercedes-opperhoofd Toto Wolff krampachtig probeerde te claimen dat zijn stercoureur de race zou moeten missen vanwege zware rugpijn.

De 37-jarige Brit zou fysiek gesloopt zijn door de extreme porpoising waar hij op de hobbelige straten van Baku mee te maken had gehad. Toto voegde er tussen neus en lippen wel even aan toe dat hij nog helemaal niet met Lewis gesproken had.

Niets aan de hand

Via zijn vele social media kanalen stuurde Hamilton de maandag na de race al geruststellende berichten rond. Na een intense accupunctuur- en massagesessie met zijn trouwe fysio Angela Cullen is Lewis naar eigen zeggen er weer bijna volledig bovenop gekomen. Afgezien van wat lichte blauwe plekken is er helemaal niets met hem aan de hand.

Koning Toto Sensatie

Van het door Toto georganiseerd en op de FIA gerichte toneelspel dat Christian Horner suggereerde is dus weinig overgebleven. Ook voor fans van Mercedes-reserves Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries kan de confetti weer in de kast.

Sir Lewis zal in Canada de hobbels van het semi-permanente Circuit Gilles Villeneuve met opgeheven hoofd te lijf gaan. We zijn erg benieuwd hoe lang het zondag zal duren voordat hij uit zijn auto geklommen is en Toto een nieuw stukje sensatie uitgesproken heeft.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team