Wolff: 'Hamilton rijdt misschien niet in Canada door rugpijn'

De blessures die Lewis Hamilton in Baku opgelopen heeft door extreme porpoising kunnen volgens Mercedes opperhoofd Toto Wolff zwaar genoeg zijn om hem aan de kant te houden. Met name de rugpijn aangericht door de zilveren wasmachine zal volgens Toto zijn tol gaan eisen.

Wolff: 'Hamilton rijdt misschien niet in Canada door rugpijn'

Lewis Hamilton kende in Baku een voor zijn doen relatief sterke race. De gedoodverfde teamleider van Mercedes eindigde opnieuw achter veel jongere en minder ervaren teamgenoot George Russell, maar wist toch een vierde plek in de wacht te slepen.

Zijn prestaties leverden hem de titel 'Driver of the Day' op, maar Lewis kon er niet van genieten. Na de race kwam hij maar met moeite uit zijn wagen en hield hij zijn hand bij zijn onderrug. De wild stuiterende W13 had duidelijk de nodige blessures veroorzaakt bij de 37-jarige veteraan.

Recht in de ruggengraat

Volgens Mercedes teamchef Toto Wolff zijn Hamilton's fysieke problemen waarschijnlijk nog erger dan ze op het eerste gezicht lijken. Het is zelfs zo erg dat Sir Lewis mogelijk een weekje rust moet nemen en de Grand Prix van Canada aan zich voorbij zal moeten laten gaan, zo verklaarde Wolff tegenover Autosport:

"Er is zeker een kans [dat hij niet rijdt in Canada]. Het gaat echt slecht met hem. We moeten gewoon een oplossing vinden. Op dit punt is het bij hem misschien het ergste vergeleken met alle andere coureurs. Maar zo goed als iedereen, zoals ik begrepen heb van de coureurs, zei dat er iets moet gebeuren [om het op te lossen]."

"Ik heb hem niet gezien of gesproken naderhand, maar je kunt zien dat het niet meer alleen spierpijn is. Ik bedoel, dit gaat echt recht in de ruggengraat en het kan gevolgen hebben. Ik denk niet dat het puur een probleem voor Lewis alleen is. Hij heeft er waarschijnlijk het meest onder te lijden. Maar ook George en veel anderen hebben ermee te maken."

Reserves staan paraat

In afwachting van Hamilton's fitheid in Montreal vertrouwt Wolff op de aanwezigheid van Mercedes' reservecoureurs. Mercedes Formule E coureurs Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries staan nog altijd op dat lijstje. Volgens Toto is de kans dat een derde rijder het stuurtje van de onstuimige W13 over zal nemen aanwezig:

"De oplossing kan zijn dat we iemand op reserve houden, wat we sowieso hebben bij elke race, om er zeker van te zijn dat onze auto's kunnen rijden."

Vandoorne en De Vries kunnen in Canada dus hun Grand Prix-debuut gaan maken voor Mercedes. Het duo zal echter ongetwijfeld liever een jaar of wat geleden die kans gekregen willen hebben. Momenteel valt er bij het team helaas weinig eer te behalen.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team