Drugshond hield Red Bull pits bezet na GP Canada

Vreemde taferelen bij Red Bull na de Grand Prix van Canada. Het team werd uit de eigen pits geweerd omdat een Canadese drughond even een rondje moest doen.

Drugshond hield Red Bull pits bezet na GP Canada

Bij Red Bull zat de stemming er goed in nadat Max Verstappen zijn 26ste overwinning binnenhaalde in Montreal. Die feestvreugde wekte bij de Canadese politie kennelijk echter de nodige argwaan op. Na de race werden de pitboxen van het team namelijk doorzocht door een politieman met drugshond. Het tafereel werd aangetroffen door Sky Sports pitreporter Ted Kravitz.

Ted talk

Terwijl tijd zijn traditionele rondje langs de pits deed voor 'Ted's Notebook' trof hij RBR-monteurs aan die uit de pits geweerd waren. Vanwege Sky's Britse focus kunnen we de beelden echter niet delen. We moeten we het dus doen met de rauwe tekst.

Ted reageerde verbaasd richting de studio toen hij de situatie aantrof: "Het team werd de garage niet in gelaten omdat er een drugshond en een politieman in zaten!"

Kravitz probeerde een wachtend teamlid te ondervragen, maar de beste man wist van niks: "Zijn ze er nog steeds? Nee, ze zijn er niet. Zag je de drugshond en politieman? Je kon niet terug naar de garage. Het was vreemd."

Snuffelen naar Red Bull

Ted verspilde na het korte interview geen tijd en maakte er meteen een lolletje van:

"Was de drugshond op zoek naar blikjes Red Bull? Vond hij er een paar? Canadese drugshonden kunnen duidelijk explosieven, drugs en mierzoete koolzuurhoudende drankjes met veel suiker en caffeine vinden. Canadese drugshonden hebben duidelijk veel talent. Ze zouden kunnen zoeken naar wat er ook in de kapotte versnellingsbak van Sergio Perez zat!"

Het is niet ongewoon dat de politie controles uitvoert om de veiligheid tijdens een Grand Prix te garanderen. Ted merkte echter op dat het een vreemd tijdstip was voor de politie om in de weer te zijn met een drugshond. Of en wat er precies gevonden werd is niet duidelijk, maar geen nieuws is in dit geval waarschijnlijk goed nieuws.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool