Madrid biedt zich aan als zoveelste F1-stratencircuit

In een brief aan F1 CEO Stefano Domenicali heeft de Spaanse hoofdstad zich aangeboden als kandidaat voor een nieuwe Grand Prix. Raadslid Enrique Lopez Lopez wil daarmee gebruik maken van de stratencircuit-hype die de F1 momenteel in z'n greep houdt.

Madrid biedt zich aan als zoveelste F1-stratencircuit

Onder de vleugels van Liberty Media heeft de Formule 1 een compleet andere richting gekozen. Steeds meer klassieke Grand Prix circuits worden vervangen door stratencircuits in populaire locaties.

De marketingmogelijkheden van een race door de straten van een bekende hoofdstad zijn immers niet te versmaden. Volgend jaar hebben we daarom naar verwachting maar liefst zes straatraces op de kalender. Als het aan Enrique Lopez Lopez (geen typfout) ligt blijft het daar echter niet bij.

Madrid

Na Monaco, Singapore, Baku, Saoedi Arabië, Miami en Las Vegas heeft Lopez Lopez namelijk Madrid naar voren geschoven. In een mierzoete brief aan Stefano Domenicali prijst het raadslid de goede infrastructuur, luxe hotels, flexibele openingstijden en de warmheid en openheid van de lokale bevolking aan. Lopez Lopez sluit het verhaal af met de hoop dat de Formule 1 naar Madrid gehaald kan worden.

Barcelona

Een Grand Prix in Madrid is leuk bedacht, maar Lopez Lopez is kennelijk vergeten dat er al een Spaanse Grand Prix bestaat. Na enig gesteggel heeft het circuit van Barcelona een contract getekend tot 2026. Gezien de overvolle kalender zal Madrid er niet eenvoudig tussen gepropt kunnen worden.

Valencia hield de laatste straatrace in Spanje.

De stad zit daarmee in eenzelfde positie als het Franse Nice, dat onlangs een plan opperde om de Grand Prix van Frankrijk naar de straten van de jetset stad te verplaatsen. Beide plannen lijken nog niet bijzonder concreet te zijn.

Nu Kyalami en een tweede race in China zelfs Spa kunnen bedreigen zullen de steden met enorme zakken geld moeten komen om de F1 te overtuigen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool