Hamilton kan het niet laten: 'Gevecht met Leclerc in Copse was beter dan vorig jaar'

Het befaamde incident op Silverstone zit Sir Lewis een jaar later kennelijk nog erg hoog. Na de race kon hij het niet laten op een verwijzing te doen naar de clash met Max Verstappen.

Hamilton kan het niet laten: 'Gevecht met Leclerc in Copse was beter dan vorig jaar'

Lewis Hamilton leek op Silverstone even een bedreiging te zijn voor de overwinning, maar door een langzame pitstop moest hij in de slotfase flink aan de bak om Charles Leclerc voorbij te komen.

Nadat Sergio Perez zich langs beide mannen geworsteld had ontstond een felle strijd tussen Hamilton en Leclerc, waarbij de Ferrari-rijder een fantastische actie buitenom in Copse wist te voltooien.

Copse corner

Voor fans van ene M. Verstappen zorgt de naam van die bocht sinds vorig jaar voor een nare bijsmaak. Het is natuurlijk de bocht waar Lewis Hamilton contact maakte met Max Verstappen, waarna de Nederlander de bandenstapel in knalde en een impact van 51G te verduren kreeg. Net zoals toen kon Lewis het niet laten om het incident te vergelijken met zijn gevecht met Leclerc.

Hamilton noemde Charles een "zeer verstandige coureur" en voegde eraan toe dat het gevecht "duidelijk heel anders was dan ik vorig jaar heb ervaren". Het was uiteraard overduidelijk waar de zevenvoudig wereldkampioen naar verwees met zijn opmerkingen. In een seizoen waar hij voor het eerst in zijn carriere dreigt het jaar af te sluiten zonder overwinningen is Lewis dus nog druk bezig politieke steekspelletjes rond zijn verloren titel.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team