Verstappen reageert op Copse-commentaar Hamilton: 'Geweldig dat een 37-jarige kan leren de apex te halen!'

Max had een scherp antwoord klaar op de verhulde kritiek die Lewis Hamilton op Silverstone de ether in stuurde. Lewis' verwijzing naar de clash in Copse vorig jaar werd door de Nederlander grondig onderuitgehaald.

Verstappen reageert op Copse-commentaar Hamilton: 'Geweldig dat een 37-jarige kan leren de apex te halen!'

Na zijn hard gevecht met Charles Leclerc op Silverstone kon Lewis Hamilton het afgelopen weekend niet laten een slecht verhulde steek naar Verstappen uit te delen.

Leclerc haalde de Brit in aan de buitenkant in de voor Verstappen-fans inmiddels beruchte Copse-bocht, maar deed dat dit keer zonder een enorme crash te veroorzaken. Volgens Hamilton betekende dat Leclerc 'een verstandige coureur' was en zijn ervaringen 'heel anders waren dan vorig jaar'.

Hoofdzakelijk schuldig

Bij het leveren van zijn commentaar vergat Lewis even handig dat hij destijds aangewezen werd als 'hoofdzakelijk schuldig' aan het incident. Hij werd immers bestraft met een penalty van tien seconden en strafpunten op zijn licentie. Met die beslissing kan de vicekampioen van 2021 het duidelijk nog steeds niet eens worden. Zijn ongevraagde commentaar sprak in ieder geval boekdelen.

Oude hond, nieuw trucje

Het was natuurlijk wachten tot de uitspraak via de media aan zou komen bij Max Verstappen. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk deed Erik van Haren van De Telegraaf precies dat. Het antwoord van Max was zoals we van hem gewend zijn lekker kort en nuchter:

"Ik vind het geweldig dat, wanneer je 37 jaar oud bent, je op een bepaald punt begrijpt hoe je bij de apex komt. Dus hij zal het leren. Dat is iets positiefs, ook voor jonge coureurs, dat als je 37 jaar bent je nog altijd kan leren. Je zag nu dat Charles hem minder ruimte gaf dan ik deed, dus dat zegt wel genoeg. En hij was niet voor niets degene die destijds een straf kreeg."

Met die treffende comeback lijkt de miniruzie die door Sir Lewis uitgelokt is alweer afgelopen te zijn. Het zal ons benieuwen of de zevenvoudig wereldkampioen nog met een reactie zal komen.

Uiteindelijk is het toch lood om oud ijzer, aangezien Mercedes nog altijd niet op hetzelfde niveau van Ferrari en Red Bull is. Of Lewis echt geleerd heeft de apex te pakken in gevecht met Verstappen zullen we dus niet snel kunnen beoordelen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool