Vettel en Verstappen willen Spa Francorchamps niet verliezen

Seb en Max zien het iconische circuit in Ardennen liever niet verdwijnen. De expansiedrift van Liberty Media kent echter geen grenzen...

Vettel en Verstappen willen Spa Francorchamps niet verliezen

Het rommelt al een tijdje rond de Grand Prix van België. Bij onze zuiderburen is de hoop op een race in 2023 al vervlogen, iets dat onderstreept werd door de afwezigheid van Spa Francorchamps op de voorlopige kalender. De historie van het prachtige circuit is volgens F1 CEO Stefano Domenicali immers geen factor meer voor het behouden van de Grand Prix. Het is alleen geld dat telt.

Iedereen houdt van Spa

Nu het F1-circus op het punt staat het Franse Paul Ricard aan te doen - nog een circuit zonder contract - vond de F1 media het een goed idee om de coureurs te bevragen over de richting die de kalender op gaat.

Tegenover Motorsport.de sprak viervoudig wereldkampioen en V10-fanaat Sebastian Vettel er meteen schande van dat Spa mogelijk buiten de boot zal vallen. Het unieke circuit is immers geliefd bij alle rijders, terwijl ongeïnspireerde betonbanen zoals Sochi alom verguisd worden:

"Spa is een geweldig circuit. Ik ken geen enkele coureur die niet van Spa houdt. Aan de andere kant ken ik [wel] coureurs die het circuit in Rusland niet leuk vinden. Niet omdat het Rusland is, maar omdat [dat soort] circuits allemaal op elkaar lijken. Ik heb hier niets te zeggen, maar Spa zou mijn stem hebben. Het zou op zoveel niveaus verkeerd zijn om Spa te verliezen."

Favoriete circuit

Uiteraard was onze favoriet NederBelg het roerend eens met de woorden van Seb. Voor Max Verstappen is de Grand Prix van België immers meer dan zijn tweede thuisrace: Spa is namelijk met afstand zijn favoriete circuit:

"Het zou echt zonde zijn om Spa te verliezen. Het is mijn favoriete circuit. Het is een ongelooflijk circuit voor een Formule 1-auto, met alle snelle bochten en de flow van de baan."

Nieuwe markten

Helaas is er nog altijd geen uitsluitsel over de toekomst van Spa. Door de komst van Miami en Las Vegas en de gesprekken met het Zuid-Afrikaanse Kyalami lijkt het echter steeds aannemelijker dat we het circuit in de toekomst zullen moeten missen. Nu de Formule 1 populairder is dan ooit in nieuwe markten kan Liberty de verleiding immers niet weerstaan om uit te breiden. Zo zit er zelfs al een tweede Grand Prix in China in de pijplijn...

Formule 1
  • Red Bull Content Pool