Psycholoog moet Yuki Tsunoda's 'oververhitte brein' gaan afkoelen

Het vurige karakter van de Japanner zit hem nog maar al te vaak in de weg. Met een nieuwe sportpsycholoog hoopt Yuki zich in de toekomst iets koeler te houden in de cockpit.

Psycholoog moet Yuki Tsunoda's 'oververhitte brein' gaan afkoelen

Dankzij een hittegolf smelten we in Europa allemaal weg. Een beetje verkoeling opzoeken kan dus geen kwaad. Voor AlphaTauri-rijder Yuki Tsunoda heeft dat echter een hele andere invulling. De Japanner is bezig aan zijn tweede seizoen in de koningsklasse van de autosport.

Na een onstuimig rookie-seizoen lijkt hij het gat met gedoodverfde teamleider Pierre Gasly redelijk gedicht te hebben, ondanks technische problemen. Nog te vaak schiet hij echter volledig uit zijn slof als het even tegenstaat. Het gebrek aan rust en focus staat hem nog te vaak in de weg en zorgt voor inconsistente resultaten.

Red Bull psycholoog

Met een nieuwe, door Red Bull ingehuurde sportpsycholoog hoopte Yuki zijn problemen op te gaan lossen. Na vier races is het echter nog niet zover gekomen. De crash met Pierre Gasly op Silverstone ziet Tsunoda als een dieptepunt. Het is echter nog een lang proces:

"Ja, ik werkte al met een andere psycholoog/trainer in de Formule 2. Ik was heel blij om met hem te werken en hij was ook onderdeel van de reden dat ik op kon klimmen naar de Formule 1. Hij zou me moeten kunnen helpen met het ontwikkelen van mijn prestaties in de Formule 2, consistentie. [Red Bull] heeft een nieuwe psycholoog/trainer ingehuurd vier races geleden. "

"Ik weet niet of het op dit moment goed werkt of niet. Als het goed zou werken, zou ik misschien niet de crash gehad hebben [met Pierre Gasly op Silverstone], maar ik moet een beetje meer tijd nemen want [de psycholoog] moet mee begrijpen over mij, en we moeten ook begrijpen welke richting we moeten nemen."

Oververhit brein

In Yuki's eigen woorden is één van zijn grootste struikelblokken een 'oververhit brein'. De nieuwe trainer moet dat vuur binnenkort gaan blussenn:

"Maar ja, ik denk zeker dat één van mijn beperkingen is dat ik best oververhit raak, oververhit, vooral mijn brein, in de auto. Maar ik weet dat ik mezelf moet verbeteren, die onderdelen, om meer consistentie te krijgen. Dus hopelijk zal de nieuwe trainer goed werken, en kunnen we goed werken in de toekomst."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool