George Russell stellig over inhaalactie Perez: 'Dat was mijn bocht!'

De Mercedes-coureur kan het nog steeds niet geloven dat Sergio Perez zijn derde plek mocht houden na de inhaalactie bij de chicane op Paul Ricard. Volgens George had Checo zich gewoon gewonnen moeten geven.

George Russell stellig over inhaalactie Perez: 'Dat was mijn bocht!'

Het gevecht tussen Sergio Perez en George Russell op Paul Ricard deed de gemoederen hoog oplopen. Na een bijzonder ambitieuze move bij de chicane van Russell maakte het duo contact, waardoor Perez de bocht volledig af moest snijden.

Checo kwam daardoor zelfs vóór Carlos Sainz terecht, maar de Mexicaan liet de Spanjaard er netjes weer langs. De wagen van Russell hield hij echter achter zich, tot grote woede en frustratie van de Brit.

Mijn bocht

De tirades van George over de radio werden uiteindelijk gekalmeerd door Toto Wolff. die zij rijder motiveerde de Red Bull alsnog op te jagen en te pakken. Nadat Perez in slaap viel tijdens de VSC periode lukte dat alsnog. Ondanks dat hij Checo alsnog kon pakken was Russell ook na de race no bijzonder stellig over de afgebroken inhaalactie:

"Ik vond dat het mijn bocht was. Ik zat aan de binnenkant, ik had mijn voorwielen vóór zijn achterwielen. Volges de letter van de wet was het mijn bocht e hij kneep me iets af richting de kerb. Hij ging wijd en behield zijn positie. Ik denk dat we er later over zullen praten maar ondanks dat, weet je, lossen deze dingen zichzelf op. De VSC herstart was best lekker."

Geen actie nodig

"De letter van de wet' waar Russell aan refereerde is de nieuwe regel rond inhaalacties. Als de aanvallende auto bij de apex van de bocht zijn voorwielen voorbij de achterwielen van de verdedigende auto gekregen heeft, verdient de aanvaller de nodige ruimte.

Binnen de context van de extreem late divebomb van George hield die regel echter geen stand. De stewards oordeelden immers dat er verder geen actie nodig was.

Sergio Perez deelde interpretatie van Russell uiteraard niet. Volgens de Mexicaan kwam de actie van George veel te laat en veroorzaakte hij het contact. Als hij de bocht niet afgesneden had waren beide auto's uitgeschakeld, aldus Checo:

"Als ik de bocht niet afgesneden had dan hadden we beide auto's aan de kant moeten zetten. Hij ging er gewoon voor en we maakten zelfs contact. Ik zat ervoor en hij had de controle verloren dus ik moest wel ontsnappen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool