Hamilton: 'Russell heeft alles in zich om Mercedes te leiden'

Sir Lewis ziet in George al een waardige opvolger. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen zal de jonge Brit er geen enkel probleem mee hebben om zijn rol over te nemen.

Hamilton: 'Russell heeft alles in zich om Mercedes te leiden'

Sinds de start van het nieuwe ground effect tijdperk loopt de ooit zo machtige formatie van Mercedes achter de feiten aan. De radicale 'zeropod' W13 kende aan het begin van het seizoen de nodige nukken, waardoor alles aankwam op betrouwbaarheid en het talent van de coureurs.

Met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton nog steeds onder contract moest dat geen probleem zijn, maar de inmiddels 37-jarige Brit kon het niet eens worden met de onstuimige, inconsistente en wild stuiterende Silberpfeil. In tegenstelling tot Sir Lewis wist nieuwkomer George Russell wel zeer consistente resultaten neer te zetten.

Niet moeilijk gehad

Met drie podiums in de laatste drie races - en een crash voor Russell - is Hamilton alweer bijna langszij gekomen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Tegenover Formula 1 erkende Lewis dan ook dat George indruk gemaakt heeft tijdens zijn debuut voor de kampioensformatie. Erkennen dat hij het moeilijk heeft gehad tegenover de jonge hond kan Hamilton echter niet:

“Ik zou niet zeggen dat het moeilijk geweest is; het is plezierig geweest, we hebben ongelooflijk goed samengewerkt. George is super positief geweest...heeft een positieve impact gehad op de werkomgeving."

"Het is over het algemeen echt een plezier geweest om met hem te werken en het is geweldig geweest om zijn succes te zien. Hij heeft zulk goed werk geleverd, goede punten gepakt voor het team en hij zal zich blijven verbeteren, hij zal zich voor een lange tijd blijven verbeteren."

Leven zonder Lewis

Bij het ophemelen van Russell liet Hamilton bovendien doorschemeren dat hij al nadenkt over een toekomst waarin hij geen deel zal uitmaken van 'zijn' team. In George ziet Lewis echter een perfecte opvolger als teamleider van Mercedes:

"Ik zie dat hij zeker heel veel potentieel heeft en hij zit ook op de goede plek [om het te realiseren]. Ik denk echt dat...of ik er hier ben of niet, hij alle kwaliteiten heeft om dit team de toekomst in te brengen en ze naar succes te leiden, dus ik denk dat het de juiste keuze is voor het team. Ik hoop dat ik bij zijn vooruitgang een klein beetje kan helpen."

Het contract van Hamilton loopt nog tot het einde van 2023. Nu Mercedes weer relatief competitief geworden is zal hij die termijn naar alle waarschijnlijkheid gewoon volmaken. Wie er dan naast Russell moet gaan komen is uiteraard nog niet bekend. Het Mercedes Junior Team is op dit moment nog akelig kaal.

Formule 1
  • Mercedes-AMG Petronas F1 Team