Verstappen voorspelt moeilijk weekend in Hongarije: 'Ferrari zal hier super sterk zijn'

Verstappen is er niet gerust op dat hij opnieuw op het hoogste treetje zal staan in Hongarije. De layout van het krappe circuit zal Ferrari een groot voordeel geven.

Verstappen voorspelt moeilijk weekend in Hongarije: 'Ferrari zal hier super sterk zijn'

Op het circuit van Paul Ricard wist Max Verstappen dankzij de fout van Charles Leclerc zijn zevende overwinning van het seizoen te pakken. Het gat met rivaal Charles Leclerc en Ferrari is nu aanzienlijk, maar de Nederlander gaat nog niet achterover zitten. Op de krappe Hungaroring verwacht hij dat de Scuderia keihard terug zal slaan:

"Ja, persoonlijk denk ik dat het een stuk moeilijker wordt voor ons, gewoon puur wat betreft de snelheid over een ronde. Ik bedoel, ik verwacht niet dat het verschrikkelijk wordt, maar ik denk wel dat Ferrari hier super sterk zal zijn, zoals ze natuurlijk het hele jaar geweest zijn, maar ik denk dat dit een circuit is waar ze, laten we zeggen, erg sterk zouden kunnen zijn."

Kansloos op het droge

De korte rechte stukken en krappe bochten werken duidelijk in het voordeel van de F1-75, aangezien de auto superieure tractie heeft ten opzichte van de Red Bull. Vooral bij de kwalificatie zullen de rode bolides waarschijnlijk niet bij te houden zijn. Voor de zaterdag is er echter regen voorspeld, waardoor Verstappen alsnog een vuist zou kunnen maken:

"Maar we zullen zien. Het weer ook, ik weet niet wat er gaat gebeuren, hoeveel regen er zal vallen, maar deze zaken kunnen meespelen, en het kan veel met het resultaat doen."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool