Twitter zoekt uit: er kan een vliegtuig opstijgen waar Leclerc crashte in Frankrijk

De uitloopstroken zijn zo groot dat je er, letterlijk, een vliegtuig kan laten opstijgen.

Leclerc crash frankrijk

De pijnlijke crash van Leclerc op Paul Ricard zal hem nog lang bijblijven. Het circuit staat erom bekend dat coureurs bijna nooit direct worden bestraft als ze een fout maken. Dit komt door de enorme uitloopstroken. Toch gaf de Monegask de leiding tijdens de race uit handen door zijn Ferrari in de muur te parkeren.

Harde woorden

Na afloop was de coureur dan ook hard voor zichzelf. Lichamelijk hield hij er niets aan over, maar mentaal kwam de klap hard aan: ‘Ik denk dat ik nog nooit op een hoger niveau heb gezeten zoals dit jaar. Maar daar koop ik niets voor als ik dit soort fouten maak. Als ik aan het einde van het seizoen zoveel punten mis, weet ik dat het mijn eigen schuld is en dat ik de titel niet verdien. Ik ga mezelf even opsluiten thuis en wil even alleen zijn.

Geinige video

Op Twitter wordt er ook weken na de opvallende crash nog gespeculeerd over het moment. Iemand schrijft: ‘Ik kan nog steeds niet geloven dat Leclerc crashte in Frankrijk, of all places. Dat circuit heeft zoveel run off dat je er een vliegtuig kan laten opstijgen.

Dat hoef je op Twitter geen twee keer te zeggen. Gebruiker Tom belooft het te gaan proberen in Flight Sim en komt al snel met een geinige video:

Korrel zout

Conclusie: er kan in de afstand die Charles moest afleggen om bij de muur op Paul Ricard te komen inderdaad een vliegtuig opstijgen. Hoewel je dat natuurlijk wel met een korrel zout moet nemen. In reacties op de tweet staan er uiteraard gelijk mensen klaar met allerlei statistieken om je dat duidelijk te maken. Maar dat maakt de video niet minder vermakelijk.

Formule 1
  • <a href="https://twitter.com/IancestroII" target="_blank" rel="nofollow">lancestroll</a> via Twitter
  • Brunopress