Bernie Ecclestone ontkent alles in belastingfraudezaak ($650 miljoen)

Het oude opperhoofd van de Formule 1 mocht zich voor de Britse rechtbank verdedigen in een enorme fraudezaak. Bernie ontkende alles na de beschuldiging van de Britse belastingdienst dat de ouide rijkaard 650 miljoen dollar achter gehouden zou hebben.

Bernie Ecclestone ontkent alles in belastingfraudezaak ($650 miljoen)

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. In de zakenwereld is dat uiteraard niet anders. Niemand weet dat zo goed als Bernard Charles Ecclestone. De inmiddels 91-jarige ex F1-chef ging immers over spreekwoordelijke lijken om zijn doelen te bereiken.

En net als elke exorbitant rijke zakenman heeft hij nog altijd maar één onverslaanbare tegenstander: de fiscus. Een dikke maand geleden werd Ecclestone namelijk aangeklaagd voor niet aangeven van een fonds in Singapore. De waarde? Zo'n 650 miljoen dollar.

Alles ontkend

Gisteren moest Bernie voor de rechter verschijnen in Westminster Magistrates' Court in Londen. Ecclestone arriveerde per witte Range Rover en mocht in de rechtbank iets dichter bij de rechter staan, aangezien hij problemen had om alles te horen.

Hij had echter geen problemen met het ontkennen van alle aantijgingen. Volgens zijn team had de oude Brit namelijk helemaal geen fonds in Singapore. Na vijf minuten mocht Ecclestone zijn weg op onvoorwaardelijke borgtocht vervolgen.

Op 19 september zal de man die een kogel zou vangen voor Putin opnieuw voor de rechter moeten verschijnen om zich met hand en tand te verdedigen tegen de Britse belastingdienst.

De fiscus meent nog altijd dat er over het volgens de aantijgingen achtergehouden bedrag geen belasting is betaald. Het is niet duidelijk hoe succesvol de poging van Ecclestone's team zal zijn om alle beschuldigingen naast zich neer te leggen.

Formule 1
  • ProShots / Zuma Press