Verstappen betreurt tear-off probleem Leclerc: 'Daar ben je altijd bang voor'

De race van Charles op Spa werd flink verstoord door een stukje plastic afkomstig van de helm van zijn rivaal. Max vindt het erg jammer dat het zo gelopen is.

Verstappen betreurt tear-off probleem Leclerc: 'Daar ben je altijd bang voor'

Na alle motorpenalties stonden de twee toppers in het kampioenschap voor een echte inhaalrace op Spa. Charles Leclerc kreeg echter niet de kans om zich in alle rust een weg naar voren te banen. Achter de safety car klaagde de Monegask over een rokende rechter voorband. In de pits bleek de oorzaak een tear-off in de brake duct te zijn, waardoor de remschijf veel te heet werd.

Naast de ongeplande pitstop veroorzaakte het stukje vizierplastic nog een penalty voor te hard rijden in de pits in de slotfase van de race. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto waren de snelheidssensoren op de Ferrari gesmolten. Uit onboard beelden leidde de Italiaan bovendien af dat de tear-off afkomstig was van niemand minder dan Max Verstappen.

Chaos op de openingsronde

Na de race verklaarde Verstappen waarom hij zijn vizier op moest schonen. De incidenten met Lance Stroll en Lewis Hamilton gooiden veel vuil en vloeistoffen richting het middenveld, waardoor de Nederlander bijna niets meer kon zien:

"Mensen gingen het grind in, kwamen de baan weer op en waren natuurlijk hun plekken aan het verdedigen. Ik probeerde er gewoon buiten te blijven. Maar je wil ook niet teveel tijd verliezen. Het was super hectisch en er was ook heel veel vuil. Ik trok mijn tear-off eraf omdat ik bijna niets kon zien vanwege de vorige sector, iedereen ging gewoon het gras op en het grind in. Maar we overleefden het zonder schade."

Erg jammer

Max hoorde echter pas na in de cool down room van Carlos Sainz dat het een tear-off was die Charles Leclerc's race verpestte. Op dat moment was hij zich er niet van bewust dat het stukje plastic van hem kwam. Ondanks dat betreurde de regerend wereldkampioen dat het gebeurd was:

"Carlos vertelde me dat het een tear-off was. Ik hoop dat-ie niet van mij kwam. Maar er was een hoop spul, eerlijk gezegd was iedereen dingen eruit aan het trekken en het is gewoon super ongelukkig, dat dat gebeurt. Je bent er altijd bang voor dat het gebeurt, zeker als je in een groep bent want...zeker op een circuit zoals deze, haal je ze er heel snel af. Dat is je ergste nachtmerrie, dat deze dingen gebeuren, maar ja, helaas gebeuren ze."

Formule 1
  • ProShots / SIPA USA, Red Bull Content Pool