Tweede fakkelgooier Zandvoort is beveiliger (video)

De tweede oranje rookwolk op de baan kwam niet vanuit het Oranje Legioen. Een video op social media laat zien dat de fakkelgooier bij de Tarzanbocht een ingehuurde beveiliger was.

Tweede fakkelgooier Zandvoort was beveiliger (video)

In de aanloop naar de tweede Grand Prix van Nederland was er veel te doen rond de inmiddels beruchte oranje fakkels. Nadat het zicht op de openingsronde van de Grand Prix van Oostenrijk flink beperkt werd door de rook werden de fakkels in de ban gedaan op Zandvoort.

Bezoekers moesten hun vuurwerkjes bij de poort van het circuit inleveren. Tijdens de kwalificatie werd echter al snel duidelijk dat dit plan niet waterdicht was. Een fakkel op het rechte stuk tussen bocht 12 en bocht 13 zorgde vroeg in de sessie al voor een rode flag. De fakkelgooier werd al snel aangepakt door de echte fans en vrijwel meteen afgevoerd door de beveiliging.

Operatie geslaagd, patient overleden

Uit beelden die de ronde doen op social media blijkt echter dat diezelfde beveiliging een dubieuze rol heeft gespeeld op het circuit. Tijdens een controle van het publiek publiek gooide één van de werknemers van het door de organisatie ingehuurde Profi-Sec Security namelijk een tweede fakkel de baan op. Het ding kwam uiteindelijk onder de vangrail terecht bij pit exit en veroorzaakte daar een kortstondige gele vlag situatie.

Ongelukkig of opzet?

Je zou de actie kunnen zien als een onbeholpen poging om de fakkel weg te krijgen bij het publiek, maar de beste man lijkt in de video wel erg trots te zijn op zijn beroerde worp.

De fans om hem heen konden zijn stunt dan ook niet waarderen. De media zal immers alles aanpakken om de reputatie van het Oranje Legioen schade toe te brengen. Gelukkig wist een oplettende toeschouwer het incident op beeld vast te leggen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool