Hamilton gemotiveerd door ploeterend Mercedes: 'Ik hou ervan dat we het moeilijk hebben'

De moeilijkheden dit seizoen heeft de wil van Sir Lewis om door te zetten alleen maar sterker gemaakt. Na zeven jaar dominantie is hij gemotiveerde en fitter dan ooit. Stoppen is dan geen optie.

Hamilton gemotiveerd door ploeterend Mercedes: 'Ik hou ervan dat we het moeilijk hebben'

Na een zinderend 2021 is het leven van Lewis Hamilton dit seizoen een beetje minder intensief geworden. Dankzij een radicale, maar zeer inconsistente en tegenvallende auto is het team afgezakt van een dominante macht naar subtopper: te langzaam voor de top twee, te snel voor het middenveld. Lewis begint echter steeds meer te wennen aan zijn nieuwe werkelijkheid. Meevechten in het middenveld is immers veel leuker dan eenzaam aan kop rijden.

Motivatie om te blijven

Hamilton heeft het zelfs zo naar zijn zin dat hij nog jaren aan wil blijven bij het team. Het terugvinden van de voorheen zo dominante vorm gaat immers niet over één nacht ijs. Lewis wil het team nog jaren blijven helpen om dat te realiseren. Tegenover Racer verklaarde de Brit zelfs dat het bouwen aan ploeterend team hem zelfs meer energie geeft dan meerijden met een onverslaanbare formatie:

“Zeker, want het gaat langer dan een jaar duren. Ik denk dat als we gewoon gewonnen hadden en dan dit jaar zouden winnen, dan was het leven zeker anders geweest en had je op een andere koers gezeten."

"Ik hou ervan dat het door een extra moeilijke fase gegaan is en dat we door de moeilijkheden heen moeten ploegen om het beter en makkelijker te krijgen. Dus ja, ik zou zeggen dat dat me aangemoedigd heeft om langer te blijven."

Fitter dan ooit

Ondanks al zijn jeugdige enthousiasme is Hamilton inmiddels alweer 37, waardoor een langetermijnproject niet bepaald verstandig lijkt. Sir Lewis voelt zich echter fitter dan ooit. Net zo lang meegaan als de nog altijd razendsnelle Fernando Alonso (41) moet dus geen probleem zijn:

"En ik voel me fit - ik vind manieren om me fysiek beter te voelen. De mentale uitdaging is een consistent element en dat zal altijd het geval zijn, want dat is hoe het is voor ons atleten, omdat we op het randje zitten. Maar nu, waar ik ben in mijn leven, voel ik me erg dankbaar voor de kans die ik hier heb. Ik denk graag dat ik het nog steeds verdien om heir een plek te hebben, en er is een hoop werk te doen."

Formule 1
  • BrunoPress