Rosberg waarschuwt Piastri: 'Het zal niet makkelijk zijn om het beter te doen dan Ricciardo'

De contractchaos mag dan over zijn, maar Piastri moet zich nog steeds gaan bewijzen bij McLaren. Volgens de wereldkampioen van 2016 zal het jonge talent nog een hele kluif gaan hebben aan teamleider Lando Norris.

Rosberg waarschuwt Piastri: 'Het zal niet makkelijk zijn om het beter te doen dan Ricciardo'

De storm rond de Alpine-affaire is nog maar net gaan liggen, maar voor McLaren's nieuwste aanwinst Oscar Piastri is de uitdaging maar net begonnen.

Na maandenlange contractperikelen en een uitspraak van de Contract Recognition Board wist de jonge Australiër in een McLaren-stoeltje weten te wurmen. Piastri vervangt daarmee landgenoot Daniel Ricciardo als teamgenoot van de hoog aangeschreven Lando Norris.

Norris de kampioen

Volgens oud-wereldkampioen en huidige wappie Nico Rosberg moet Oscar zijn borst maar nat gaan maken voor volgend jaar. Het feit dat Norris zijn meervoudig racewinnende teamgenoot zo overtuigend achter zich weet te houden zegt volgens Rosberg meer dan genoeg over het niveau van de Brit, zo verklaarde hij tegenover Sky Sports:

"Het zal lastig worden voor Oscar om het daar goed te doen. Lando is van wereldklasse, hij is kampioenschapsmateriaal dus het zal niet makkelijk zijn om daar heen te gaan en het beter te doen dan Daniel. Ricciardo is een meervoudig racewinnaar, één van de beste coureurs ter wereld, en hij heeft het ongelooflijk moeilijk gehad tegenover Lando. Oscar is splinternieuw in deze sport!"

"Alle indicaties zijn dat Oscar echt één van de toekomstige supersterren is. Maar ik kan niet geloven dat Ricciardo opeens verleerd is hoe supersnel moet rijden. Daarom denk ik dat Lando gewoon presteert als een wereldkampioen op dit moment, hij rijdt gewoon ongelooflijk goed."

Één kans

Nico heeft bewondering voor de daadkracht van Piastri en zijn management, maar hamert erop dat hij nog niet binnen is. Oscar's succes in de junior categorieën zegt uiteindelijk immers helemaal niets in de F1. Piastri heeft volgens Nico één kans om Norris te verslaan. Lukt dat niet, dan zal het snel over zijn voor de jonge Aussie:

"Dus ik denk dat het echt een grote, grote uitdaging wordt voor Oscar om volgend jaar dicht bij Lando te zijn. Het is een dappere overstap van Oscar, dat is het zeker. Of hij verslaat Lando of hij ligt uit de sport, dus het is heel, heel moeilijk, maar hij gelooft in zichzelf."

"En als je denkt dat je zo goed bent, dan moet je ervoor gaan. Voor Oscar, als je een jonge coureur bent en je hebt de kans om te racen voor McLaren, en je staat er vrij in om dat te doen, dan moet je het aanpakken. Kansen zoals dat komen niet de hele tijd voorbij, dus hij heeft alles goed gedaan."

Formule 1
  • BrunoPress