Hamilton: 'Verstappen's vroege titel is slecht voor de sport' 

Nu duidelijk is dat Max minimaal vier races voor het einde van het seizoen zijn titel op zak zal hebben trekt Sir Lewis aan de bel. De voorheen zo dominante Brit leeft mee met de fans, aangezien er voor de rest van het seizoen geen spanning meer zal zijn.

Hamilton: 'Verstappen's vroege titel is slecht voor de sport' 

Max Verstappen en Red Bull hebben in de tweede helft van het seizoen beide titels met overtuiging naar zich toe getrokken. De gebrekkige snelheid van Mercedes, de incompetentie van Ferrari en de ijzersterke Verstappen-RB18 combinatie hebben ervoor gezorgd dat de Nederlander in theorie dit weekend in Singapore al kampioen kan worden. Met vijf overwinningen op rij vanaf verscheidene grid posities lijkt Max simpelweg niet te stoppen. En dat is erg jammer, aldus Lewis Hamilton.

Sneu voor de fans

Tegenover RaceFans is Hamilton niet zozeer teleurgesteld dat het zijn aartsrivaal is die eenvoudig wint, maar dat de fans een goede show ontnomen wordt. In tegenstelling tot de zinderende finale van vorig jaar zal er dit keer immers weinig reden zijn om de Grand Prix van Abu Dhabi te gaan kijken. Lewis erkent echter dat hij in zijn dominante Mercedes-tijd dezelfde situatie maar al te vaak veroorzaakte. Dat was voor hem natuurlijk fijn, maar de fans hadden er weinig aan:

"Ik leef mee met de fans. Dat wij vorig jaar tot op het laatste moment doorgingen, dat was intens voor iedereen. Het is nooit geweldig wanneer een seizoen vroeg eindigt, zelfs terwijl ik zelf meegemaakt hebt dat het vroeg eindigde in plekken zoals Mexico. Voor jou als het individu, is dat geweldig, maar voor de sport is het niet spectaculair. Je wil dat het doorloopt."

2008

In zijn vijftien jaar lange carriere is Hamilton maar liefst vijf keer onderdeel geweest van een titelstrijd die op de laatste race aankwam. In 2007, 2008, 2010, 2016 en 2021 zat de spanning er nog tot het laatste moment in. Lewis hoopt dat er in de toekomst nog veel meer van dat soort seizoenen zullen volgen:

"Ik ben erg dankbaar dat ik seizoenen heb gehad zoals 2008, toen het op de laatste 17 seconden aankwam. En natuurlijk vorig jaar ongeveer hetzelfde. Dus laten we voor de toekomst hopen dat het een beetje beter wordt."