Formule 1 kijken met een VPN

Dit seizoen zijn de Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 races in handen van ViaPlay. Je hebt dus een abonnement bij deze dienst nodig om de races in Nederland te kunnen zien. Of je kunt een pakket kopen bij F1TV en de Grand Prix online bekijken via de officiële Formule 1 website.

Formule 1 kijken met een VPN

Ben je toevallig op vakantie in Europa? Dan heb je misschien geluk. In veel Europese landen wordt Formule 1 namelijk nog steeds gratis uitgezonden door een publieke omroep. Zo kijk je de Formule 1 races:

● In Oostenrijk via ServusTV

● In Zwitserland op SRF

● In België op RTBF

● In Luxemburg op RTL

Restricties in het buitenland

In andere Europese landen heb je, net zoals in Nederland, een abonnement nodig, of kun je op de publieke omroep enkel een herhaling van de uitzending bekijken.

Het lijkt misschien logisch dat je binnen de Nederlandse grenzen ook gewoon naar bovenstaande links kunt gaan om een livestream van de race te kijken, maar zo werkt het helaas niet. Zelfs het internet heeft grenzen. Als je bijvoorbeeld vanuit Nederland de Grand Prix via RTBF wilt kijken, zal je een foutmelding zien op het scherm: “Ce contenu est visible uniquement en Belgique” (Deze inhoud is alleen zichtbaar in België).

Dit heeft te maken met de uitzendrechten van F1, die voor RTBF beperkt zijn tot de landsgrenzen van België. Websites kunnen aan de hand van je IP-adres zien wat je locatie is en bepaalde IP-adressen blokkeren. In het geval van RTBF worden alle IP-adressen die niet afkomstig zijn uit België geblokkeerd. Je hebt dan een VPN nodig om je IP-adres en locatie te verbergen.

Gratis Formule 1 kijken met een VPN

Een VPN is een virtueel privénetwerk dat bedoeld is om internetverkeer te beveiligen en mensen een manier te geven om via het internet verbinding te maken met een home- of werknetwerk. Het versleutelt alle internetverkeer en leidt het bovendien om via een VPN-server. Dit laatste heeft als bijgevolg dat jouw gegevens het IP-adres van de VPN server krijgen. En dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen een VPN gebruiken.

Door verbinding te maken met een VPN server in België zal je internetverkeer een Belgisch IP-adres krijgen en door streamingsites niet herkend worden als afkomstig uit Nederland. Er zijn tal van VPN diensten die je kunnen helpen om livestreams van alle Grand Prix races te kijken. De beste VPN diensten hebben namelijk servers over de hele wereld.

Een VPN installeren

Je hebt niet veel kennis nodig van computers om gebruik te maken van de VPN technologie. Commerciële VPN diensten bieden deze service namelijk aan in de vorm van een app die je eenvoudig kunt installeren via de Microsoft Store, Google Play Store of de App Store, afhankelijk van het apparaat waarop je de VPN wilt installeren.

Het is echter wel belangrijk om eerst VPN diensten te vergelijken voordat je er definitief één kiest. De diensten zijn allemaal anders en variëren van zeer betrouwbaar met onbegrensde beveiliging tot absoluut neppe diensten opgezet door oplichters.

Om Formule1 te kunnen streamen heb je een snelle VPN nodig met servers in de landen waar de streams beschikbaar zijn. De VPN moet bovendien betrouwbaar zijn en je privacy niet in gevaar brengen.

Formule 1
  • BrunoPress