Alonso vindt helemaal niets van Stroll-incident: 'Was gewoon een ongelukkig moment'

Ja, dat lees je goed. In een gigantische breuk met zijn karakter heeft Fernando Alonso eens een keer helemaal niets te zeggen over de domme actie van een concurrent. Het feit dat 'Nando op weg is naar een stoeltje bij Aston Martin heeft daar vast niets mee te maken....

Alonso vindt helemaal niets van Stroll-incident: 'Was gewoon een ongelukkig moment'

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Fernando Alonso heeft namelijk géén mening. Na contact met (en dankzij) Lance Stroll leek Fernando even op een IndyCar-achtige crash recht in de hekken te gaan, maar kwam hij als door een wonder ongedeerd weg.

De schade aan de Alpine was zelfs zo minimaal dat Alonso een grandioze inhaalrace in kon zetten. De zevende plek die dat opleverde werd echter afgepakt na een late penalty van de FIA voor een loszittende spiegel.

Bescheiden commentaar

Meteen na het incident keek iedereen uit naar de altijd vurige reactie van de Spanjaard. Na de touché met Lewis Hamilton op Spa had hij immers ook wat rake beledigingen klaar. De radioberichten op COTA waren echter opvallende kalm en bescheiden. Verder dan een geschokte 'very late move' kwam Fernando niet.

Race-incident

Ook na de race bleef 'Nando opvallend mild over de acties van zijn toekomstige teamgenoot. Na het op TV teruggekeken te hebben was hij ervan overtuigd dat het om een race-incident ging, zo verklaarde hij tegenover RaceFans:

"Eerlijk gezegd, als het ziet op TV denk ik dat het een race-incident is. We bewogen vrijwel tegelijk naar links en dat was de trigger voor alles. Dus ik enk dat het een heel ongelukkig moment was voor iedereen."

"Als je het in slow motion ziet en frame-by-frame gaat, dan zie je dat hij iets later beweegt dan ik. Als je het op normale snelheid ziet, dan zie je dat beide auto's min of meer tegelijk bewegen. Dus dat is waarom ik denk dat je niets anders had kunnen doen."

Helemaal niets aan het handje

Fernando hamerde er nog even op dat het incident helemaal niet voor kwaad bloed tussen hem en zoontje Stroll gezorgd heeft. De twee kunnen prima door één deur. De grote discussies bij de stewards gingen alleen tussen de sportief directeurs van hun teams:

"We kennen elkaar al een lange tijd, het was tussen ons oké in de kamer van de stewards. Ik denk dat het meer tussen onze sportief directeurs ging dan tussen ons. Ik denk dat wij het incident met dezelfde ogen zagen en onze sportief directeurs het met compleet andere ogen zagen."

Formule 1
  • BrunoPress, Formula 1