Mick Schumacher schuift aan als reserve bij Mercedes

Na zijn exit bij Haas en de breuk met Ferrari heeft Mick een nieuw thuis gevonden. De jonge Duitser gaat zijn illustere vader achterna met een nieuwe rol bij Mercedes.

Mick Schumacher schuift aan als reserve bij Mercedes

In de grote stoelendans van 2022 was Mick Schumacher één van de grote verliezers. Na een enkel seizoen met een fatsoenlijke auto kon de jonge Duitser zijn spullen al pakken bij Haas, nadat de op het laatste moment opgeroepen Kevin Magnussen hem de baas was. Zijn grillige prestaties en enorme rekeningen voor afgeschreven chassis bewogen Haas ertoe om hem te vervangen met de ervaren en veilige Nico Hülkenberg.

Bij de overige teams waren alle stoeltjes al bezet, maar door de terugkeer van Daniel Ricciardo bij Red Bull werd er een deur opengezet voor Schumi jr: een reserverol bij Mercedes.

Cirkeltje rond

Gelukkig voor Mick heeft ome Toto zijn beloftes waargemaakt. Vanaf 2023 zal Mick dus op de reservebank in Brackley plaats gaan nemen. Schumacher treedt daarmee in de voetsporen van vader Michael, die in 2010 een comeback maakte om Brawn GP om te vormen tot het Mercedes-fabrieksteam. Net als Michael heeft Mick zijn banden met Ferrari moeten verbreken om de overstap te maken.

De connectie met het merk met de ster gaat terug tot in de late jaren '80, toen Mercedes de junior carriere van Schumi senior financierde. Via een stint in Group C sportscars kwam Michael uiteindelijk in de Formule 1 terecht.

Comeback?

Een rol als reserve is uiteraard niet waar Mick op gehoopt had, maar door in beeld te blijven houdt hij de hoop in leven alsnog ooit op de grid terug te keren. Esteban Ocon ging hem daarin immers al voor bij Mercedes. Hetzelfde geldt ironisch genoeg voor zijn vervanger bij Haas.

Het is voor Schumacher te hopen dat hij zonder alle druk aan zijn vaardigheden zal kunnen werken en indruk zal maken in de simulator of tijdens vrije trainingen. Zo lang Lewis Hamilton op zijn stek blijft zitten zal er echter geen ruimte voor hem zijn. Hetzelfde geldt voor de andere Mercedes-teams, aangezien McLaren en Williams allebei veelbelovende jonge coureurs in hun arsenaal hebben.