Klassieke Golf-reclame krijgt elektrisch vervolg (video)

'Altijd van een oud vrouwtje geweest'... wie kent hem niet? Na bijna tien jaar heeft VW de wereldberoemde Golf-commercial gereanimeerd om nieuwe elektrische generatie te promoten.

Klassieke Golf-reclame krijgt elektrisch vervolg 

'Oud Vrouwtje' is misschien wel één van de bekendste Nederlandse exportproducten in autoland. De reclame van Volkswagen Nederland over een oud vrouwtje dat toch best wel ruig met haar Golfje 3 omspringt is namelijk wereldwijd geliefd. Een ver-Engelste versie gedeeld door Autoblog werd op YouTube al 23 miljoen keer bekeken.

Tweede hoofdstuk

Twaalf jaar later vond het moederbedrijf van VW NL het hoog tijd om de reclame nieuw leven in te blazen. Het tweede hoofdstuk is getiteld 'Bring back the energy' en promoot dit keer geen Golf. In plaats daarvan richt de commercial zich op de volledig elektrische ID.4 en ID.5 GTX. Een beetje alternatieve geschiedenis dus, want de oude dame ging in de originele clip er nog met een bescheiden Golf 7 vandoor.

In tegenstelling tot het origineel is het oude vrouwtje dit keer bovendien Duits. VW Deutschland gaat immers niet de moeite doen om bij die blöde Holländer op te gaan nemen. De nieuwe versie van het oude vrouwtje is haar stuurkunsten echter nog steeds niet verloren. Geholpen door het elektrische koppel van de ID.4 GTX doet ze een paar mooie donuts op het dak van de dealer.

Nieuws
  • Volkswagen
  • Volkswagen