Carlos Sainz doet zichzelf aangepaste 'Smooth Operator' Ferrari cadeau

De tweede man van Ferrari heeft zichzelf een smakelijke cadeautje gedaan. Samen met collega Charles Leclerc haalde Carlos een aangepaste Ferrari 812 Competizione op in Maranello.

Carlos Sainz neemt 'Smooth Operator' Ferrari in ontvangst

Na zeven seizoenen in het middenveld zit Carlos Sainz Jr. er tegenwoordig warmpjes bij. De overstap naar Ferrari bleek immers een gouden zet geweest te zijn toen bleek dat het team de nieuwe ground effect regels goed voor elkaar had.

Door rijdersfouten, gebrekkige betrouwbaarheid en bizarre strategieeen kwam het niet tot titels, maar voor Carlos was ondanks alles een persoonlijk topjaar. Op Silverstone pakte hij namelijk zijn eerste pole position Ă©n overwinning. Op Spa en COTA startte hij opnieuw vooraan, maar verdere zeges bleven uit.

Smooth Operator

De successen van 2022 waren volgens Sainz reden voor een feestje. Gelukklig had hij vorig jaar onbedoeld al een passend cadeau gehaald. De Spanjaard bestelde namelijk een brute 812 Competizione bij de baas. Het grijze gevaarte werd volledig naar de wens van Carlos ingericht, inclusief het decoratieve opschrift 'Smooth Operator' op de dorpels. Samen met teammaat Charles Leclerc pikte Sainz het V12-monster op bij de fabriek in Maranello.

Hopelijk voor Carlos heeft hij volgende winter een stuk meer te vieren dan een overwinning en enkele pole positions. Onder nieuwe teambaas Fred Vasseur werkt de Scuderia immers aan een serieus titeloffensief voor 2023. De kostbare schoonheidsfoutjes die Sainz maakte in de openingsfase van dit seizoen zullen dan achterwege moeten blijven.