Gasly lacht geruchten over Ocon-rivaliteit weg: 'We hebben de lucht geklaard'

De aanzwellende geruchten over een komende ruzie tussen de Fransmannen is volgens Pierre niets meer dan pure mediasensatie. De oude vete met de vaak moeilijke Esteban Ocon speelt voor volgend jaar helemaal niet meer mee.

Gasly lacht geruchten over Ocon-rivaliteit weg: 'We hebben de lucht geklaard'

Na alle interne drama rond de vele verkeerd behandelde contracten is Alpine achtergebleven met Esteban Ocon en Pierre Gasly. Zonder betere opties klopte de renstal noodgedwongen aan bij Red Bull om Pierre los te weken van zijn AlphaTauri-contract.

Het stoeltje bij AT werd vervolgens overgenomen door Nyck de Vries, ironisch genoeg na een test met Alpine. Met Ocon en Gasly heeft het team een lekker chauvinistisch rijdersduo in handen. Daarmee haalden ze echter ook onbedoeld twee oude aartsrivalen in huis.

Allemaal sensatie

Ocon en Gasly groeiden beide op in de Normandische kartscene en werden al snel goede vrienden. Naar mate hun carrieres vorderden bekoelde de relatie echter en ontstond er een bittere rivaliteit. Aangezien Ocon inmiddels berucht is voor zijn acties als slechte teamplayer was het optelsommetje snel gemaakt: 2023 zou voor vuurwerk gaan zorgen. Volgens Pierre is dat echter allemaal complete onzin. De geruchten zijn niets meer dan verzinsels van de sensatiebeluste media:

"Ik weet dat ze dit verhaal graag verkopen. Voor mij is het geen geheim dat we onze ups en downs gehad hebben in onze relatie maar hij is de gast die ik het langste ken, al 20 jaar. We groeiden samen op en ik denk dat we een hoop opgeklaard hebben sinds we debuteerden in de Formule 1. Het gaat nu goed en ik zie geen reden waarom ze niet goed zouden gaan nu. Aan het eind van de dag moet ik er een beetje om lachen want de media focust zich echt op dit verhaal en probeert het te pushen."

Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon, Pierre Gasly en Alexander Rossi, Sochi 2016.

Het tegendeel

Ocon's samenspel met Fernando Alonso en met name Sergio Perez bewijst echter het tegendeel van Pierre's rooskleurige toekomstbeeld. Esteban was in die seizoenen maar al te vaak alleen maar bezig om zijn teamgenoot te verslaan, ongeacht de gevolgen.

Koppel die karaktertrek aan het oude zeer tussen hem en Gasly, en je hebt een voor het team akelig riskante situatie in handen. Het zal ons dus benieuwen of Ocon en Gasly daadwerkelijk gezellig samen zullen kunnen spelen.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, BrunoPress