Verstappen haalt uit naar organisatie Virtual Le Mans: 'Dit is een clownshow'

Door een serie technische problemen is de organisatie van de Virtual Le Mans onder vuur gekomen van de tweevoudig wereldkampioen. De Nederlander spreekt er schande van dat zijn team door serverissues op moest geven.

Verstappen haalt uit naar organisatie Virtual Le Mans: 'Dit is een clownshow'

Voor Max Verstappen stopt het racen niet buiten de poort van het circuit. De Nederlander is namelijk een fervent simracer. In zijn vrije tijd trekt hij op met simraceteam Team Redline en rijdt hij mee in allerlei langeafstandsraces.

Afgelopen weekend was het tijd voor de Virtual Le Mans, waarin Verstappen samen met teamgenoten Luke Browning, Jeffrey Rietveld en Diogo Pinto een digitale Oreca 07 LMP2-machine bezette.

Virtual Le Mans

Na 17 uur lag de #1 van Team Redline aan de leiding toen er 'technische problemen' ontstonden. In de reguliere race is dat niet zo bijzonder, maar de technische problemen waren niet met de auto.

Door een haperende verbinding met de server werd de wagen van Max en co namelijk uit de race gegooid. Tegen de tijd dat de verbinding hersteld was had het team zoveel tijd verloren dat het geen zin meer had om door te gaan. De overwinning ging uiteindelijk naar de tweede auto van het team.

Clownshow

Tijdens de livestream van Team Redline had Verstappen uiteraard geen goed woord over voor de organisatie. De race werd op de zaterdag bovendien meerdere keren stopgezet vanwege een veiligheidsrisico met de servers. Max riep de organisatoren op goed na te denken over het platform dat gebruikt wordt voor deze 'clownshow':

"Ze noemen het 'ongelooflijke pech', nou, dit is gewoon incompetentie. Het is eerlijk gezegd een grap. Je kunt dit geen evenement noemen, [dit is] een clownshow. Daarom is het beter om op te geven, want zes uur lang op P15 doorrijden slaat voor niemand ergens op. Het is gewoon een aanfluiting na al het werk dat we als team gedaan hebben. Ik hoop dat de organisatoren van vandaag zullen overwegen waar ze deze race op zullen houden in de toekomst, want op dit platform gaat het niet werken.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool