Max Verstappen bezorgde circuit van Imola lachwekkende boete

De tweevoudig wereldkampioen heeft het fameuze Italiaanse circuit onbedoeld in verlegenheid gebracht. Een filmdag op de baan leverde namelijk een lullige boete op.

Verstappen bezorgde circuit van Imola lachwekkende boete

Het management achter het circuit van Imola mag dankzij ene M. Verstappen even de portemonnee gaan trekken. De Nederlander was recent op het circuit aanwezig voor een officiële filmdag, waarbij hij onder andere promotiemateriaal liet opnemen voor Viaplay.

Vanwege het verbod op tests met recente auto's en de eenvoud van de oudere types was Max die dag onderweg met een Red Bull RB9, de auto waarmee Sebastian Vettel de concurrentie verpletterde in 2013.

V8-herrie

Dat jaar was niet alleen het jaar van de laatste titel van Seb, maar ook de laatste verschijning van de in 2006 geïntroduceerde 2,4 liter natuurlijk ademende V8. Met een limiet van 18.000 toeren per minuut (vanaf 2009) steekt het snerpende blok schril af tegen de moderne V6 turbo-hybrides.

Helaas voor Imola viel dat de lokale overheden ook op. De gemeente constateerde namelijk dat de run met de RB9 herrie produceerde die ver boven de gestelde geluidslimieten kwam.

500 ballen

Vanwege de overtreding legde de gemeente een boete van welgeteld 500 euro op aan het management van het circuit. Het was immers hun verantwoordelijkheid om zich aan de eisen te houden, aldus Corriero dello Sport.

Raadslid Elena Penazzi verklaarde dat de oude Red Bull het afgelopen jaar de enige auto was die te luid was. Bij alle andere evenementen - inclusief de Grand Prix - bleef het circuit binnen de marges:

"Het Red Bull evenement was de enige keer het afgelopen jaar dat het circuit teveel geluid geproduceerd heeft. Ze blijven altijd binnen de limiet, ondanks de vele activiteiten die uitgevoerd worden. Op twaalf oktober kwam Red Bull op de proppen met een auto die ouder is dan de huidige en de limiet werd doorbroken. Het ging om slechts een paar ronden."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool