Max Verstappen heeft simulator in zijn privejet laten bouwen

De tweevoudig wereldkampioen heeft een bijzondere manier gevonden om efficiënter met zijn tijd om te gaan. Dit jaar kan Max tijdens de vlucht naar het circuit alvast even oefenen in de simulator!

Max Verstappen heeft simulator in zijn privejet laten bouwen

Recent veroorzaakte Max Verstappen een relletje in de simracegemeenschap met zijn felle kritiek op de organisatie van de Le Mans Virtual. Vanwege verbindings- en beveligingsproblemen aan de kant van de organisatie raakte de Nederlander de leiding kwijt in de 24 uur lange simrace, waardoor hij uit frustratie zijn virtuele LMP2-bolide parkeerde. Max was er zo klaar mee dat hij zich voornam nooit meer mee te doen aan de 'clownshow' en de game zelfs te verwijderen.

Simracen in de lucht

Vanwege de (terechte) uitbarsting van Verstappen vroegen ze zich bij het Duitse Sport1 af of Red Bull's stercoureur überhaupt nog zin had in virtueel rondjes rijden. De publicatie legde die vraag voor aan Red Bull rijdersmanager Helmut Marko. De Oostenrijkse ijzervreter kwam met een opvallend antwoord. Max is namelijk nog zo fanatiek dat hij een simulator in zijn privejet heeft laten bouwen:

"Het tegendeel is het geval. Hij heeft zelfs zijn privevliegtuig laten ombouwen zodat hij in de toekomst in de lucht met de simulator kan rijden. Maar dat is ook goed zo, omdat Max deze afleiding nodig heeft. Bij zijn twee titels heeft het hem in ieder geval geen windeieren gelegd."

Besloten sessies

Verstappen's vliegende paradepaardje is een Dassault Falcon 900 EX. Max kocht het toestel twee jaar geleden over van platenbons en voormalig Brawn GP sponsor/ Virgin Racing F1-eigenaar Richard Branson voor omgerekend 14.6 miljoen euro. De Nederlander is erg gesteld op zijn vliegtuig en gebruikt het apparaat zelfs voor extreem korte vluchten, tot grote woede van milieuclub Greenpeace.

Dit jaar zullen zelfs de kortste sprongetjes met de Falcon echter nuttig zijn. Verstappen kan immers tijdens de vlucht naar het volgende circuit alvast even oefenen op de simulator. Of natuurlijk gewoon even lekker onzinnige afleiding zoeken met een potje Burnout. De besloten sessies geven hem in ieder geval de kans zijn eigen afstelling te bepalen, zonder inmenging van die vervelende derde rijder.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool