Greenpeace pissig op Max Verstappen vanwege privejetgebruik

De beruchte milieuridders hebben een heus onderzoek in laten stellen naar de vlieggewoontes van de tweevoudig wereldkampioen. Volgens Greenpeace maakt Max het veel te bont door zelfs voor extreem korte afstanden zijn privejet te pakken!

Greenpeace pissig op Max Verstappen vanwege privejetgebruik

Als voorvechter voor het milieu moet je eigenlijk altijd iets te zeuren hebben. Wanneer je niet in het nieuws bent met een vervelend, belerend bericht ben je immers niet echt aan het werk om 'de planeet te redden.'

Nu de hippere ecomentalisten zich tegenwoordig vastlijmen aan legendarische kunstwerken, het circuit van Silverstone op rennen en op de vloer van het Porsche Museum hun behoefte doen blijft oude rot Greenpeace een beetje achter.

In een poging toch op een irritante manier de spotlights te vinden heeft de organisatie z'n pijlen gericht op niemand minder dan Max Verstappen.

Makkelijk doelwit

Met twee titels en een nieuw record op zak is de Nederlander prominenter dan ooit, waardoor hij een prachtig doelwit is voor Greenpeace om hem af te vallen.

Bovendien draait de complete carriere van Verstappen om het belasten van het milieu: van de auto waarmee hij racet, tot de veel verbruikende sponsors die hij vertegenwoordigt en de wereldwijde reizen die hij jaarlijks maakt.

Greenpeace koos er echter voor om dat alles te negeren en een bijzonder specifiek en nutteloos punt te maken.

Diepgaand onderzoek

Greenpeace koos er namelijk voor om de eco-onderzoeksbureau CE Delft in te huren om de vlieggewoontes van Max Verstappen te analyseren. Ja, dat lees je goed.

Uit dat diepgaande en uitvoerig onderzoek bleek dat de tweevoudig wereldkampioen graag aan boord mag zijn van zijn ex-Richard Branson Dassault Falcon 900EX. Zo graag zelfs dat hij het 25 kilometer lange ritje tussen Nice en Cannes gewoon met de jet doet. Gisteren rondde Max opnieuw zo'n minivlucht af.

De druppel

Volgens de groene vredeliefhebbers kan Verstappen dat soort ritjes net zo goed met de ook door hen gehate auto doen. Op en neer knallen met een 7.5 meter lange zevenpersoons privejet gaat Greenpeace gewoon veel te ver.

Ja, dát is de druppel. Het feit dat vrijwel alles wat Verstappen doet draait om het verbruiken van fossiele brandstoffen is kennelijk geen probleem, maar die paar minivluchten in Zuid-Frankrijk maken hem in de ogen van Greenpeace een verschrikkelijke grootverbruiker. Het PR-team van de organisatie had duidelijk geen ideeën meer.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool