Actiegroep Extinction Rebellion gaat opnieuw snelweg blokkeren

Afgelopen weekend blokkeerden de klimaatactivisten van Extinction Rebellion massaal de A12 bij Den Haag. Het was echter niet de laatste keer dat de groep in actie komt. "Wij zijn niet te stoppen", schrijven ze vandaag dan ook. Daarbij kondigt de actiegroep tevens een nieuwe blokkade op de bewuste snelweg aan, dit keer op 11 maart.

Extinction Rebellion

A12 geblokkeerd

Afgelopen zaterdag blokkeerden de klimaatactivisten van Extinction Rebellion voor het eerst de A12 bij Den Haag. Ze slaagden erin om het stuk snelweg naast de Tweede Kamer en het ministerie van Economische Zaken urenlang te blokkeren, waardoor de weg onbegaanbaar was. Daarbij werden meer dan zevenhonderd mensen gearresteerd.

Fietsblokkade

Extinction Rebellion had in eerste instantie plannen om op 11 maart een fietsblokkade op de Afsluitdijk aan te kondigen. Dat plan is voorlopig van tafel geveegd, zo laten ze weten. "Door het enorme momentum pakken we door op de A12", klinkt de uitleg. "We hebben laten zien wat een enorm draagvlak er is voor onze eis om subsidies aan de fossiele industrie stop te zetten", zei een woordvoerder afgelopen weekend.

Blij met aandacht

De organisatie schat in dat er afgelopen zaterdag zo'n 1000 actievoerders aanwezig waren op de A12. Daarnaast stonden er nog eens zo'n 2000 supporters langs de weg om de activisten aan te moedigen. "We zijn heel blij met de aandacht die er was voor deze actie", laten ze weten. "Volgende keer zijn we met nóg meer", laten ze weten op Twitter. En die volgende keer is dus op zaterdag 11 maart, om 12.00 uur.

Nieuws
  • RTL Nieuws
  • iStock