Verstappen haalt privejet-simulator verhaal uit de lucht: 'Dat zou absurd zijn'

Max heeft de grote woorden van Helmut Marko even moeten corrigeren. Volgens de Nederlander is Helmut's claim dat hij een simulator in zijn privejet heeft laten bouwen de grootste onzin.

Verstappen haalt privejet-simulator verhaal uit de lucht: 'Dat zou absurd zijn'

Met dank aan Red Bull rijdersmanager Helmut Marko haalde Max Verstappen het nieuws met een bijzonder bericht. Volgens de Oostenrijkse ijzervreter had de tweevoudig wereldkampioen namelijk een simulator in zijn privejet laten bouwen zodat hij tijdens de vlucht naar de Grand Prix alvast even een vrije training kon doen. Aangezien de nieuwe F1-kalender vol lange vluchten zit klonk dat idee nog niet eens zo gek.

Racen in de camper

Bij de lancering van de nieuwe livery en het partnerschap met Ford werd Verstappen nog even gevraagd naar het verhaal. Volgens Max is er echter niets van waar. De simulator is namelijk niet geïnstalleerd in zijn privejet, maar een nieuwe luxe motorhome. Verstappen wil met het gevaarte naar de Europese rondes van het seizoen afreizen:

"Dat was Helmut die dat zei denk ik, maar ik denk dat hij me verkeerd begrepen heeft, want ik heb vorig jaar met hem gepraat. Ik ben een motorhome aan het bouwen voor reizen naar de Europese F1 races en ik zei dat ik daar één in zal gaan installeren omdat ik dan gewoon kan blijven rijden wanneer ik terugga in de avond. Omdat ik het leuk vind, het is op een bepaalde manier mijn hobby, en het houdt je ook gewoon scherp."

Foutje, bedankt

Een flinke camper is heel iets anders dan de gevleugelde ex van Richard Branson, maar op de een of andere manier wist Helmut Marko de twee toch door elkaar te halen. Volgens Verstappen was er dan ook sprake van een ongelukkig misverstand. Een sim in een privejet bouwen noemt hij namelijk een beetje absurd:

"Ik denk dat hij het verkeerd begrepen heeft, en hij zei vliegtuig! Dus ik installeer geen sim in mijn vliegtuig. Ik denk dat dat een beetje absurd zou zijn."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool