Lance Stroll mist pre-season test vanwege fietsongeluk

De Canadese kanonskogel begint het seizoen meteen in stijl: vanwege een klapper op de fiets zal Stroll niet deel kunnen nemen aan de pre-season test in Bahrein.

Lance Stroll mist pre-season test vanwege fietsongeluk

Lance Stroll zal deze week geen rondjes kunnen draaien in de nieuwe Aston Martin AMR23. De 24-jarige Canadees ging tijdens conditietraining in Spanje onderuit met de fiets en raakte daarbij licht gewond. De verwondingen zijn kennelijk echter ernstig genoeg om hem aan de zijlijn te houden in Bahrein, aldus het team.

Volgens Lance zal het echter niet lang duren voordat hij terugkomt:

"Ik heb een onfortuinlijk ongeluk gehad terwijl ik in voorbereiding op het seizoen aan het trainen was op mijn fiets. Ik ben vastberaden om terug te komen naar de auto en ik ben opgewonden over het seizoen dat voor mij en het team ligt. Ik ben gemotiveerd om zo snel mogelijk terug te komen van deze tegenslag."

Ervaring of eerste kans?

Nu Stroll jr. voorlopig uitgeschakeld is zal Aston Martin moeten uitwijken naar de reserves. Dit seizoen zijn dat regerend F2-kampioen Felipe Drugovich en F1-veteraan/regerend Formule E-wereldkampioen Stoffel Vandoorne.

Het team zal dus moeten kiezen tussen een kans voor een veelbelovende rookie of de ervaring en betrouwbare feedback van een ervaren rot. Aangezien er dit seizoen slechts één test verreden wordt is die keuze cruciaal.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress