Alonso reed met twee gebroken handen na crash Melbourne

Na de blessure van nieuwe teamgenoot Lance Stroll heeft Fernando toegegeven er vorig jaar zelf mee te maken te hebben gehad. De oude ijzervreter reed echter stug door met twee gebroken handen.

Alonso reed met twee gebroken handen na Melbourne

Net voor de pre-season test kwam naar buiten dat Lance Stroll zijn polsen geblesseerd had bij een fietsongeluk in voorbereiding op het nieuwe F1-seizoen. Na een kleine operatie door bekende MotoGP dokter Xavier Mir bleek de Canadees echter toch fit genoeg te zijn om deel te nemen aan de openingsrace van 2023 in Bahrein. Zonder testkilometers en mét de blessure zal Lance het echter ongetwijfeld moeilijk krijgen.

Alpha Alonso

Tijdens de persconferentie werd teamgenoot Fernando Alonso nog even bevraagd over de situatie van Stroll. De Spanjaard reageerde door Lance te prijzen voor zijn vastberadenheid, en onthulde tussen neus en lippen door nog even een opvallend feitje. De tweevoudig wereldkampioen reed vorig jaar namelijk maar liefst tien races met gebroken handen:

“Ik denk dat het al goed nieuws is dat hij hier zal zijn en hij het zal proberen. Dat toont zijn verlangen om te winnen en zijn motivatie om te winnen met dit team. Dus dat is een heel goed teken. In mijn geval, ja, ik brak een paar botten in beide handen vorig jaar, dus tot augustus was ik niet volledig hersteld. Ik had wat pijn, maar we houden van rijden."

Handige resultaten

Alonso brak beide handen in een crash tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. In bocht 11 besloot de hydrauliek van zijn Alpine zichzelf buiten spel te zetten, waardoor hij vast kwam te zitten in de vierde versnelling en rechtdoor schoot. Door contact met de bandenstapel kreeg Fernando een ferme tik van het stuur, waardoor de schade aan zijn handen ontstond.

Ondanks de pijn reed de tweevoudig wereldkampioen gewoon door in Imola, Miami, Spanje, Monaco, Azerbeidzjan, Canada, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk en Hongarije. Pas in augustus, rond de Grand Prix van België, waren zijn blessures volledig hersteld.

In de tussentijd finishte hij in elke race binnen de top tien. In Canada scoorde hij zelfs een tweede plek op de grid tijdens een kletsnatte kwalificatie. We kunnen alleen maar gissen naar wat hij had kunnen bereiken met twee goedwerkende handen.

Formule 1
  • NLBeeld / BrunoPress